Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidičky, vy co máte skylink, Můžou stromy rušit signál? Přišla za námi sousedka, abychom vykáceli pár stromů, protože jí to ruší signál. Nejsem uživatel skylinku a tak se vás ptám. Není to nějaká blbost? Díky. A.
Bohužel to není blbost. Stromy nebo jakákoliv jiná překážka, která zasahuje do směru odkud přichází signál na parabolu signál zeslabuje. Ale tento problém se projevuje spíše na jaře, když se stromy zazelenají a zarostou listím. Teď jsou stromy bez listí a tak signálu tolik nebrání.
Blbost je kvůli tomu kácet stromy. Napřed by si měla sousedka nechat nastavit přesně parabolickou anténu. Pokud to nepomůže, tak bude ona muset hledat lepší místo pro umístění paraboly.
A pokud bys jí přecejen chtěla vyjít stříc, tak můžeš zkrátit nejvyšší větve na stromě.
rusit muzou ale to by tu parabolu musela mit namontovanou celkem nizko aby ji to krylo primy vyhled, taky mam namontovanou parabolu tak ze je trosku za stromem, navic pod prodlouzenim strechy, ale technik ktery to montoval a meril tak rikal ze to potrebuje primy vyhled na druzice a nedela to zadne problemy
strom ti asi nevyrostl pres noc , takze kdyz si sousedka nechala blbe namontovat parabolu ( at jeji vinou nebo technika ) tak at si to premisti , zalezi jake mate spolu vztahy ale kdyby bylo dobre tak by se asi nejdriv snazila najit lepsi umisteni a ne ze ti rekne urez to a hotovo
rekl bych ji at si zavola technika a necha si to zmerit, premistit a pokud by i pak byl problem tak bych mozna premyslel o nejake uprave stromu ale urcite by nesel k zemi
v odkazu si vyplňte adresu sousedky a uvidíte směr na satelit dishpointer.com/...
sateleit si vyberete v pravé nabídce
původní stránka satbeams.com/...
no a máte možnost jakous takous posoudit požadavek sousedky
ten prvi odkaz je nejaky nefunkcni, teda odkaz primo funguje ale at zadam jakoukoliv adresu v nasi obci tak mi to ukazuje porad stejne misto, smer z toho sice zjistit jde ale ...
111 tak jsem zadala adresu do dishpoiteru a...signál přichází ze západu a stromy jsou na jih
Dííííííííky 111, to jsem potřebovala. A i když ta paní (opravdu z Phy) bude asi bojovat znova, tak nyní vím, že je to jen takový trdlo...inteligence se takhle opravdu neprojevuje.
Omyl, těch 23,5°E je ve vztahu k 0°, tedy Greenwichskému poledníku v Anglii. V našich zeměpisných podmínkách je to skoro čistý jih.
@athenaise: Tak ten program opravdu za nic nestojí, protože obě v Česku nejčastěji přijímané ASTRY jsou směrem na jih. Raduješ se předčasně ...
já zadala ASTRA 3A a ukazuje mi to, že signál přichází JJZ, nejspíš jsem něco blbě zadala. Ale i tak ...my máme stromy mimo...raduju se spíš jen proto, že paní bude komunikovat s někým jiným (věřte, že komunikace s touto paní je ...nelehká)
Satam > Jak omyl? Skylink vysílá z družice umístěné na pozice 23,5E. To u mě doma dělá 12° na východ.Ty napíšeš, že to není jihovýchod, že je to jih, přitom v ČR ani na Slovensku není místo, kde by to byl jih a je to vždy jihovýchod.
Ale chápu to, když napíšeš, že všechny nejčastěji přijímané Astry jsou z jihu. Pár stupňů sem, pár stupňů tam.
Díky všem za odpověď. Samozřejmě byly napřed stromy ( olše cca 25 m velké). Paní má chalupu na konci obce, a stromy jsou tak 20 m vzdálené od ní. Ale jsou fakt vysoké. A hlavně jsem od další sousedky slyšela, že paní před pár lety prohlašovala, že je alergická na pyl a že nás donutí ty stromy kvůli romu pokácet. Někdy by člověk jen kroutil hlavou, proč se takoví stěhují do přírody, kde je na jaře pylu fakt dost a dost. Chápete to?
pokud se podivas na satelit a strom a satelit nemiri primo na strom tak to rusit nemuze , potrebuje to primy vyhled satelit - druzice, dalsi vec je ta jak si sam napsal, stromy byly prvni takze bych pani rekl at si vymysli neco jineho ze stromy zustanou tak jak jsou
ona bude podobny pripad jako ti chytraci co se z mesta nastehujou na vesnici, protoze je tam tak krasne a chteji bydlet v prirode, pak nahazi vsude dlazbu a chteli by predelat celou obec aby meli vsechno kousek a idealne postavit za plotem hyper mega giga market
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.