Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční skylink

Od: robcar® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

máme satelitní přijímač GoSat 7060 HDi a Skylink. Aktuálně máme zapojený pouze jeden koax na zásuvku Schneider Electric MGU345018 Zásuvka satelitní TV/R/SAT koncová, polar s F-konektorem. Toto zapojení fungovalo cca tři roky, a to jak na SAT+přijímač, tak TV+televize. Aktuálně nám jede TV+televize, ale SAT+přijímač se nechytá, žádný signál (ani fastscan). Bohužel nevím, co je na střeše za satelit. Předpokládám, že v irdeto kartě problém není, jelikož přijímač ukazuje sílu signálu cca 10-16% a kvalitu 0%. Napadá někoho něco, co s tím je nebo co vyzkoušet, abychom odhalili problém? Satelitní přijímač je cca rok starý. Ještě mě napadlo, že máme udělaný rozbočovač na vstupu pro tři pokoje, ale zkoušel jsem to i v jiném pokoji a tam to taky nejelo.

Nefunkční skylink

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mate pohnutú parabolu alebo prerušený kábel.Najskôr sa opýtajte susedov. Satelitný prijímač pokiaľ nie je vadný,tak so sílou signálu nemá nič spoločné.

hodnocení

Děkuji za tip, vyzkouším.

hodnocení

Ještě dotaz - může být přerušený kabel, když anténní signál jede? Resp. mám jen jeden koax do této zásuvky, anténní (pozemní) signál funguje, ale satelitní nikoliv.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nekdo prepnul, mozna omylem, satelit?

podivej se do nastaveni jestli mas nastaveny dobry satelit a vsechny ty veci kolem

10-16% je hodne bida a z 0% ti to urcite nepojede, podle me prepnuty satelit

hodnocení

Nene, satelit byl nepřepnutý, zkoušel jsem ladit i ručně, ale ani ruční, ani fastscan nejede. Asi budu muset vzít satelit k někomu jinému a vyzkoušet to jinde. Když to jelo, tak síla signálu byla někde na 80-90% a kvalita taky tak.

vernon
hodnocení

0x
Ten přijímač je největší shit, který jsi mohl koupit. Ale tohle bude asi spíš signálem...
hodnocení

Opravdu? V tom případě špatný výběr, ale ATlink 310 byl taky hrozný, u optiboxu jsem neviděl rozdíl. Popravdě, v dnešní době jsou všechny přijímače s hrozným uživatelským prostředím a příšernou UX. Co byste doporučil?

stejmar*
hodnocení

0x

dej tovární nastavení,pokud bude stále hlásit není signál,přepni diseg,nebo jak se to píše,dej vědět,jak si dopad

hodnocení

Tohle jsem všechno dělal. Tovární nastavení nepomohlo, fastscan nic, ruční ladění nic.
Zkusil jsem přístroj u tchána v jiném domě, tam vše funguje. Takže pravděpodobně špatný přívodní kabel nebo pootočená parabola, jak tu někdo zmínil.
Ví prosím někdo, kdo má pod správou satelity na panelácích? Při snaze kontaktovat podporu skylink pořád papouškují, že u nich problém není, že si mám vyhledat technika, který mi to naladí. Ale že mi to donedávna vše fungovalo a že to naladit nejde, je moc nezajímalo.
Bohužel nevím, čeho se chytit.
jurajjuraj*

na strankach skylinku najdes seznam techniku , aspon jeste loni to tam bylo

kabel, potocena parabola anebo vadny konvertor

hodnocení

Myslel jsem, že satelit na činžáku je majetkem Skylinku. Ale asi to tak není.Odpověď skylinku:Veškeré vybavení, které máte, je Vašim majetkem. Jestliže máte potíže s příjmem signálu a jiné programy v pořádku fungují, tak doporučuji, abyste kontaktovala satelitního technika ve Vašem okolí, který ověří sílu a kvalitu signálu na parabole. Služby technika mohou být zpoplatněné a najdete ho na skylink.cz/... Tak si budu muset dál hrát na Sherlocka Holmese a zjistit, co s tím krámem je :)

hodnocení

0x
Já bych za začal u sousedů. U nich je vše v pořádku? Pokud ano, začal bych u satelitu doma.
Půjčil bych si od souseda a vyzkoušel u sebe. Kdyby to stále nešlo, zavolat technika. Do rozvodů bych se nehrabal, aby jsi neudělal více škody než užitku.
Když vyřadíš ten rozbočovač, funguje to?
hodnocení

Ano, budu muset zkusit sousedy. Bohužel ale zde bydlíme krátce, nevím, kdo má skylink. Ty, co již známe, těch jsme se ptali, ale nikdo skylink nemá. Navíc tu není ani žádný domovník, takže nevím, jak se dostat na střechu. A do třetice všeho zlého - rozbočovač je na wc - tedy v místě, kde je šachta a nemáme tu ani zásuvku, kam bych televizi i s přijímačem přenesl. Jedině napojit tři prodlužky na sebe a vyzkoušet to. Díky za tip ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]