Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet do hloupé televize

Od: lenka451® odpovědí: 14 změna:

Dozvěděla jsem se, že pomocí nějaké krabičky je možné dostat do starší televize internet. Poradíte mi, prosím, co si pořídit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ta hloupá televize musí mít nějaký přívod signálu. Např. HDMI kabel. Pokud má nějaký SCART nebo jiný, potřebujete redukci. No a teď to hlavní - ta chytrá krabička musí být nějaký počítač. V počítači musí být nějaký ten vývod z grafické karty nebo základové desky - z toho půjde onen signál do TV.

Vlastně budete mít počítač, který místo monitoru bude mít hloupou TV.

Jestli ten počítač bude notebook nebo krabičková verze "jednoduchého počítače", to je na vašich možnostech, dále záleží na redukcích a kabelech.

hodnocení

2x

Znám to a používám. Sice mám trochu jiný, ale je to tohle. alza.cz/...

Nebo jiný, ale tento je prý docela dobrý. Také mám hloupou televizi, a teď je chytrá ;). Mám na ní internet a je to fajn. jasně že si přikoupíte ten kabel HDMI, ale to je maličkost.

hodnocení

Děkuji za tip.

joudic*
hodnocení

2x

reseni je levny minipocitac a propojit s hdmi, scart, dvi nebo vga podle toho co za vystup vase tv ma

hodnocení

2x

No já nevím, ale já jsem přesně chtěla to samé co tazatelka. Mám obyčejnou televizi a chtěla jsem z ní udělat chytrou. Také jsem se tady na to ptala. Nejsem vůbec zručná v tomto oboru a tak jsem si nechala poradit. Jediné, co jsem věděla bylo, že potřebuji nějaký android. Chytrý telefon také nemám. Šlo mi pouze o to, připojit tu kouzelnou krabičku k mému internetu a do televize, abych měla internet i v televizi. Nakonec mi jeden zdejší rádce nabídl, že mi prodá to co potřebuji, jelikož on už to nepotřeboval. Koupila jsem to od něj a jsem spokojená. A tím pádem jsem se musela také více o této možnosti informovat a proto jsem tazatelce doporučovala ten, co jsem poslala v odkaze nahoře. Kdybych žádný neměla, tak bych si koupila ten. Pak se to musí samozřejmě nastavit a s tím jí asi bude muset někdo pomoci, pokud se v tom sama nevyzná. Ale tazatelka se moc nevyjadřuje a nekomunikuje, tak je těžké vyhovět. Já posílám foto toho co mám doma a jsem moc spokojená. Klidně přehazuji z jedné televize, na jinou televizi, v jiném pokoji.

Internet do hloupé televize

A navíc mohu do této krabičky připojit i svůj externí disk, na který si stahuji filmy, nebo to co chci, protože ta krabička má dva USB vstupy. Já jsem s tím systémem hodně spokojená, protože mohu sledovat na co si vzpomenu a kdy já chci. Myslím tím i televizní programy.

hodnocení

0x

Používám Chromecast a dost dobrá záležitost.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je,obrátit se na developera některého z dodavatelů internetu.Ten vše zajistí.

JABRAKA

ona asi doma internet má, ale chce to používat i na staré televizi. Tam jí poskytovatel nijak nepomůže, potřebuje k televizi připojit nějakou "chytrou krabičku" třeba s Androidem.

hodnocení

Ano, je to přesně tak, jak píšete. Internet doma mám.

vernon
Jabrako, ty srandisto, jakýpak developer internetového připojení?
Víš ty, co je to vůbec developer?

uceny
hodnocení

0x

To jsou teda rady. Pokud potřebujete udělat z TV "chytrou", musíte si pořídit extra "krabičku". Mezi nejznámější patří výše uvedený chromecast, který však nemá klavlitní ovládání a slouží spíše k zrcadlení obrazu z telefonu či tabletu. Další třeba Fire TV a nebo nejvíce bych doporučoval Apple TV. Je tam možnost doinstalace aplikací, her a většiny multimediálních platforem jako třeba Youtube, Facebook video, Netflix, HBO GO (k posledním dvou jmenovaným je samozřejmě nutné pořídit si předplatné). Navíc samotné ovládání a prostředí je velice intuitivní, takže vhodné i pro starší lidi.

vernon
Od Apple nekupovat ani špendlík...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]