Nejste přihlášen/a.
dobrý den kutilové,
mám tyhlehodinky a chci se zeptat jestli to jde nějak napojit na nějaký kablík v autě, np ze stropního světla, nebo odněkud z palubovky od nějakého světylka? na baterii je uvedeno: SR626SW, SSUO+, 0%Hgcell
děkuji za info pokud to nějakým zpusobem jde, či vubec nejde
Já sice neporadím, ale spíš se ještě zamysli, zda bude mít tahle práce vůbec smysl. Baterka stojí cca. 10kč, vydrží v hodinkách možná i 2 roky. Kolikrát baterku vyměníš než se hodinky rozbijou.
Když asi 10x snížíte napětí, třeba stabilizátorem na 1,55V, pak je do auta připojíte. Jedná se o hodinkovou baterii...Přímo na cca "12V"v autě v žádném případě...
Třeba LM117 nebo podobný, tady i s doporučeným zapojením; je sice pro větší zatížení, ale za to je masívnější, s vývody; pro někoho zase nevýhoda..
rozumím děkuji za objasnění, a zeptám se jaký z obyčejných stabilizatoru by mi splňoval požadavky? nějaký odkaz? děkuji za info
vypada to pěkně, jenže bohužel nejsem elektrikař, jen kutil, a podle schematu a rady co kde jak sam nezapojím. Měl jsem na mysli ty hodiny dát do auta a napojit nějak z drátu od světla, ale sám to nezvládnu. Kdybyste mi někdo dokázal poradit, nebo nejlepe nakreslit na obrazku jak zapojit stabilizator s hodinama, co s čím spojit dratkem... tak bych to zvladl. a byl bych moc vděčný
díky
Zkuste tenhle stabilizátor, na stránce je ke stažení i dokumentace (v angličtině), ze které se dozvíte, jak spočítat příslušné odpůrky. Nic jednoduššího asi nenajdete.
vypada to pěkně, jenže bohužel nejsem elektrikař, jen kutil, a podle schematu a rady co kde jak sam nezapojím. Měl jsem na mysli ty hodiny dát do auta a napojit nějak z drátu od světla, ale sám to nezvládnu. Kdybyste mi někdo dokázal poradit, nebo nejlepe nakreslit na obrazku jak zapojit stabilizator s hodinama, co s čím spojit dratkem... tak bych to zvladl. a byl bych moc vděčný
díky
Jde to. Ale musí se to umět. Vyrobit 1,5V naní až tak složité. Ostatně, už vám tu někdo posílal odkaz na stabilizátor, který těch 1,5V umí. Ale ono je třeba navíc to dát do nějaký krabičky, "Nějak"to připojit na instalaci v autě, musí to být v podstatě na hlavní přívod od baterie. Musí to mít ten přívod jištěný pojistkou, atd, atd, Uvážil jste to?
Není jednodušší, jak už tu nahoře radili jiní, třeba toto?
děkuji všem za rady
ja samozdřejmě měl v plánu to měnit baterie, ale po 1 dnu provozu těchto hodin v autě se to spozdilo o cca 15minut, to je dost, to bych musel furt štelovat. Samozdřejmě jsem všelijak fixoval baterii, aby se nijak v hodinkách nepodskakovala, nepohybovala, protože jsem to přisoudil tomu, že když auto jede a vydává ruzne otřesy, tak se to asi převádí i ty otřesy na baterii. Takže ani fixace nepomohla. Proto byla myšlenka to napojit na trvaly zdroj, protože se mi ty hodinky prostě líbí. nic víc
Tím to zpožďování určitě není. V těch hodinkách je určitě na přívodu od baterie kondenzátor, který vykryje ztráty při "případných" přerušeních napájení. Spíš si myslím, že jsou zralé na zahození. Tyhle levnější elektronické hodinky jsou seřízené buď na 22°C, nebo na 30-37°C, pokud jsou to hodinky nošené na lidském těle(náramkové apod.). V tom autě je už teď zima, a proto ukazují špatný čas. Zpomaluje se jim základní krystalový oscilátor, kterým jsou řízeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.