Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím technicky zdatné o laskavou radu. Babička má televizi 32" Thomson 32HZ3223. Občas chci stáhnout nějaký film na netu a pustit ji ho nikoliv na notebooku, ale na její televizi Thompson. Může mi prosím někdo polopaticky jako laikovi poradit, jak to mám (puštění na její TV) konkrétně udělat? Musím televizi propojit s nějakým přehrávačem? Nebo jak to udělat? Děkuji moc a moc.Mám návod na televizi, četla jsem ho, našla jsem tam například pasáž o domácím kině, ale nejsem z toho naprosto moudrá. Byla bych ho sem vložila,ale systém neumožní vložit soubor v pdf. Děkuji moc a moc!
Televize a notebook pomocí DLNA nebo WiFi nasdílet nepůjde, takže jedině na flešku překonvertovat v notebooku na formát AVI nebo MP4 pomocí nějakého konvertoru, například programem FormatFactory. Druhá možnost je přes připojený DVD přehrávač k televizi, kdy se stažený film vypálí na disk DVD a v něm přehraje.
Ideální je propojit noťásek s televizorem pomocí kabelu HDMI, který přenáší zvuk i obraz. Jestli tam ovšem ta možnost je, ale u novějších přístrojů zpravidla bývá. Jak vypadá HDMI si můžete najít na netu. Pokud taková možnost není, pak překopírovat film na flešku, vrazit ji do TV a doufat, že to přístroj bude schopen přehrát. Žádná TV neumí všechny používané formáty filmů, ale "avi" nebo mp4, by měla umět každá.
Sama si stahuji všelijaké filmy, ale musíte koupit externí disk. Sice do toho budetet trošku investovat, ale pak máte vystaráno. A babička má určitě v televizi vstup USB a pak stačí jen přehrávat co jí do něho stáhnete. Tohle je strašně snadné k používání. Posílám foto. Já už ho mám několik let a mám v něm uloženou velkou spoustu filmů a i seriálů. Ale můžete to z něho samozřejmě vymazat a nahrávat dál a dál.
V telkách se nevyznám ale zadal bych si na PC (pokud nemáte k onomu přístroji manuál) do vyhledávače typ telky a stáhnul manuál (ovšem nenašel jsem v CZ,jen anglicky) a tam pkd umíte jazyk přečetl jak na to.Podle topho i laik zvládnezapojit,pokud to přístroj podproruje flešku či externí disk a spusti film.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.