Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba chladničky

Od: lednice odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

zkoušel někdo měrit spotřebu u nové lednice? Já to zkusil a průměrná spotřeba za 24 h mě vychází o cca 0,15 kWh více než dle en. štítku. Je to jako třeba u aut, že spotřeba udávaná výrobcem je nižší než reálná. V celkovém souču je to pár korun, ale zajímá mě to jestli výrobci elektra taky takto "podvádí". díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaká je teplota okolí chladničky? 15°C nebo 28°C? Z toho musíš vycházet.

doplněno 06.11.18 19:30:

@lednice: Přesně tak*palec*

lednice
hodnocení

cca 22 stupnu

predpokladam, že to měri v laboratornich podminkach, kde je 18 st + lednici neotviraji

lednice
hodnocení

takze ten mnou namereny rozdil je v poradku?

ggg

A co sis myslel? Že tam mají pivo, aby při měření si ukrátili dlouhou chvíli? S autama je to stejný. Vše dělaj v laboratorních podmínkách a ty nikdy nedosáhneš. Ty lednice nikdy neotvírají a mají nižší teplotu, kterou doma jistě nemáš.*pivo*

hodnocení

0x

Spotreba záleži,v akom prostredí je umiestnená,myslím teplotnom.Ak bude pri radiátore,tak bude vyššia spotreba ako keby bola inde. Výrobcom udaná spotreba je priemerná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]