Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr televize

Od: valka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den všem.Prosím poraďte.Vybíráme TV,ale ráda bych věděla názor někoho,kdo tomu rozumí.Rozhodujeme se mezi LG 49 49SK8500PLA a 49 Sony Bravia KD-49XF8596.Nebo doporučíte lepšív této ceně? Děkuji za pomoc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Osobně mě LG hodně zklamala.

Pak jsem měl Philips, vcelku dobrý a teď mám Panasonic a naprostá spokojenost.

hodnocení

2x

LG má kvalitní obraz ale dost nešťastný systém. Pokud vystačíte s předinstalovanými aplikacemi, jsou to dobré televize ale doinstalovat třeba Kodi, nebo aktualizace aplikací které už nehodlá podporovat výrobce ( jako třeba na některých starších tipech nedávno odepsali Youtube ) je celkem problém.

re4zon
hodnocení

2x
Z ceho budete brat signal? Potrebujete nejake konkretni aplikace? A z jake vzdalenosti se divate? Na vic jak 3m je 49 malo
valka*
hodnocení

Dobrý den.Televize má úhlopříčku 124 cm (asi jsem to napsala špatně).Příjem zde máme od UPC.Jsme starší,takže asi žádné zvláštní aplikace potřebovat nebudeme,pokud si něco nenastaví vnoučata :).

re4zon
Napsala jste to dobre, jen jsem chtel upozornit, ze pokud se divate z vetsi vzdalenosti nez 3 metry, klidne vezmete vetsi televizi nez 124 cm. Pokud od televize sedite 4 metry, nemusite se bat ani 65 palcu. Zda se to hodne, ale neni. Z tech co jste vybrala je dobra Sony, LG neni zadny zazrak. Jeste bych doporucil Hisense 55u7a. Vybiram ted totez, akorat vetsi, tak mam trochu prehled (informace od odborniku, ne od prodavacu).
re4zon

A teď ještě koukám, že jste vybrala Sony XF8596. Tu neberte, raději XE8596. Nebo Samsung NU8002. Velikost si vyberte podle rozpočtu.

valka*
hodnocení

Děkuji za rady.Mám z toho v hlavě trochu zmatek :).Větší se nám sem nevejde a vzdálenost od TV je 2,5 m.

hodnocení

2x

Koupil jsem před nějakou dobou chytrou TV Sony, protože jsem s tou značkou byl spokojen i dřív a měl jsem a mám Sony i další elektroniku. Když bych chtěl sledovat jen televizní programy, asi bych byl spokojen, ale zádrhel nastal, když jsem chtěl promítnout pořízené fotky. I když byly pořízené kvalitním foťákem, stalo se, že víc než polovina jich nešla zobrazit. Snažil jsem se zjistit co se děje, tak jsem nechal televizi zkontrolovat ve značkovém servisu Sony. Technik mě řekl, že on to zkusil se svými fotkami a že to funguje. Řekl jsem mu, že mě jeho fotky nezajímají, vzal jsem tedy flešku a vyzkoušel ji v televizi Samsung a ejhle, všechny fotky se parádně zobrazily, dokonce se dal nastavit i interval. Ještě jsem prohlédl pozorně elektronický manuál v TV Sony a zjistil jsem, že tam je přímo uvedeno, pokud nejsou fotky pořízené foťákem Sony, nemusí se zobrazovat. Tak jsem milou televizi zabalil a v zákonné lhůtě vrátil. Koupil jsem Smart TV Samsung a jsem velmi spokojen. A komunikuje v pohodě i s mými ostatními zařízeními Sony.

olinl
hodnocení

2x
Máme tv LG LH570U snad dva, tři roky starou a spokojenost. Již má vestavěn DVB-T2 H.265 HEVC, "umí" spolupracovat s Wi-Fi, přímé připojení na internet přes kabel, USB zásuvka, SCART, HDMI.. Jsou zde nápovědy v češtině ke každému nastavení ať zvuku, obrazu, připojení k sítím, nastavením kanálů apod. Tyto nápovědy starší Thomson neměl, musel člověk tápat v návodu nebo zkoušet, co se stane když.. Jediné, co v poslední době občas zazlobí je, že nenaběhne při přepnutí na jiný program zvuk-jakoby se hned nenačte, ale jen na určitých stanicích (Nova a snad Prima).

hodnocení

0x

Sony Bravia má má fakt pekný obraz,ten váš má systém android,čiže bude vedieť to čo hociktorý smartfón.Skontrolujte si,či bude vedieť tú novú vašu normu na DVT-B 2.

Takže k televizi LG 42 PQ 3000 stará asi 8-9 let, pro DVB-T2 ,set top box nestačí?

Určitě stačí, ale musí umět kodek H.265 (HEVC).

hodnocení

0x

petrskala, davidlakomy, davidtrestik, janzavrel...a časem další z jednoho PC...projděte si příspěvky uživatelů Hisense, nejen oficiální stránky/......ale reklama je důležitá pro rozšíření prodeje...alespoň pište z více PC s různými IP adresami...

doplněno 08.04.19 07:30:

Čínská Hisense je strategickým vlastníkem Gorenje; hledají zaměstnance i pro Prahu a Plzeň, ale jedna z podmínek:

Zaměstnavatel proto dále vyžaduje výbornou znalost čínského jazyka na úrovni rodilého mluvčí (včetně dialektu provincie Čching-tao).

Vhodné pro: Cizince

vernon
hodnocení

0x
Dnes nemá cenu vybírat jinou televizi, než od Samsungu.

No, náš mladej je zcela jinýho názoru.

S první se natrápil až hrůza, pak podlehl masáži prodavače, že není nic lepšího než Samsung, koupil druhou a potíže pokračují. Tak nevím, no.

vernon
Mám se Samsungy jen dobré zkušenosti. Hlavně kvalita obrazu je výborná a na ovládání si lze zvyknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]