Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátový zvonek na elektřinu, ne baterie

Od: galapetr® odpovědí: 26 změna:

Ahoj, existuje bezdrátový zvonek s kamerou na vzdálenost cca 50 metrů s elektrickým napájením místo baterií?

Z nabídek na netu to nevyčtu...

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

O zvoncích nemám přehled, ale je celkem jasný, že buď existuje varianta 1 nebo varianta 2.

Je docela nelogické vyrábět bezdrátový zvonek, který bude mít napájení po drátě. Když už tam totiž natahuješ dráty pro napájení zvonku, tak si tam natáhneš i dráty na vyzvánění a dráty na přenos videa.

Krom toho bezdrátový zvonek šetří energii z baterie, protože funguje a vysílá pouze při stisknutí tlačítka.

Jak by v té kombinaci fungovala kamera si neumím představit.

hodnocení

0x

Ale vyčtete...z Technických údajů; Třeba tento...Venkovní kamera...externí napájeni DC 9V/2A; vyberte pár vhodných typů, podíváme se společně na napájení...Případně další

doplněno 05.11.18 18:30:

Dejte typ vašeho stávajícího videotelefonu, doplníme kabel...Jinak budeme hádat, jaký kabel je potřeba...Kabel je veden v zemi? Nebo jinak? Popište...

hodnocení

0x

zvonek je buď bezdrátový - tj. heureka.cz/... - zvonek v zásuvce a tlačítko na baterii 12V NEBO drát a napojení na 220V

jiné varianty jsem neviděl

hodnocení

0x

Bezdrátový zvonek, připojený dráty, to je docela rarita. To budete těžko hledat. ;)

hodnocení

Bezdrátové zvonky do el. zásuvky nejsou žádná rarita, je to úplně normální...Já se ptámna bezdrátový zvonek s kamerou. Na odkazech zde jsou ale strašně drahé, bral bych tak do dvou tisíc

hodnocení

0x

Bezdrátová zvonek jen v nouzi nejvyšší. To bych radši po chvílích vykopal těch 50m.

hodnocení

klasický videozvonek mám ale někde je vadný kabel a nový zvonkový kabel (4 fousy) není k sehnání. Prodávají pouze celé klubko 300 metrů a na metry neprodají. Potřebuji pouze cca 30 metrů

Co to je zvonkový kabel, známe zvonkový drát. Kabel do země se používá CYKY. Ten koupíš normálně na metry.

Nebo je možné použít toto

. conrad.cz/...

hodnocení

Cyky sice koupíš na metry ale ne 4drátové - pouze tří dráty...

Ten kabel 30 m by mě vyšel na 2800 Kč :D

Záleží kde kupuješ, každý kabel lze koupit na metry. Ale pro tebe bude výhodnější ten telefonní. Také záleží, jestli to chceš mít udělané dobře, nebo nějakou prasárnu.

" Cyky sice koupíš na metry ale ne 4drátové - pouze tří dráty..."
Co to je za nesmysl *sok*? CYKY se dělá v mnoha variantách (2x, 3x, 4x, 5x, 7x,...19x,...). Protože byste neměl použít zelenožlutý, musel byste koupit 5x1,5, ale i tak by Vás těch 30 m nevyšlo ani na 600 Kč. A i kdybyste použil te 7x, vešel byste se do 900 Kč.

zakus*

Tel. kabel 2x2x0,5 SYKFY je běžný kabel, který v normalní prodejně s elinstalačním materiálem budou mít (samozřejmě v metráži). Taky lze použí kabel UTP cat5e. Tyto kabely musí přijít do chráničky.

zakus® - Jakou má logiku použít kabel, který potřebuje chráničku (zvýšené náklady), když můžeme použít kabel, vhodný přímo do země. To je amatérský přístup.

zakus*

Dobrá, varianta SYKFY + chráničky je pořád levnější než kabel TCEPKPFLE určený do země.

tomas11*
hodnocení

0x

myslím když budete hledat tak se jich najde hodně

conrad.cz/...

hodnocení

0x

Na zvonky jsem použil UTP síťový kabel - 30m tak tak 200.- Kč.

111®
hodnocení

0x

poptej se po kabelu SYKFY 2x2 = 4 dráty

shop.elektro-sychra.cz/...

111® - kabel SYKFY je pro vnitřní použití. Když tomu nerozumíš, tak neraď.

111®

neznám důvod, proč by SYKFY nemohl být v zemi, co si myslíš, že tahají spojaři jako přívodní kabel do domů?

Není připustné používat pro silnoproudé účely nebo uložení do země. Údaje v odkazu...

hodnocení

taky nevím proč by nemohl být v zemi? Ostatně já ho ani v zemi nemám ale táhnu ho pod kamenama - oblázkama...Díky za rady asi si objednám tento kabel

Od: galapetr®
dnes 12:51[nahlásit]

klasický videozvonek mám ale někde je vadný kabel ...

Od: galapetr®
dnes 18:57[nahlásit]

taky nevím proč by nemohl být v zemi? Ostatně já ho ani v zemi nemám ale táhnu ho pod kamenama - oblázkama...Díky za rady asi si objednám tento kabel

...takže časem bude opět problém teď už s "novým" kabelem SYKFY xxx...

"...taky nevím proč by nemohl být v zemi?"

Ale jo, klidně ho strčte pod kameny. Když se Vám chce tahat každý rok nový...

Se sykfáčema jsem pracoval přes 18 let, takže o nich něco vím. A určitě bych je nepoužíval v zemi, možná tak ještě v ochrané trubce. Plast jejich vrchní izolace velmi rychle degraduje bude se drolit. Pak do něj zateče voda...

magdon® - tak to vidíš, někomu nestačí, že mu svou radou ušetříme práci i peníze. Prostě, "komu není rady, atd...

jo rada od odborníka holt má někdy malou váhu proti "odborné radě" amatéra.

111®
hodnocení

0x

nevylučuji, že je moje rada blbá, už v tom nedělám 30let..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]