Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audio prodlužovací stíněný kabel 3,5mm M/F

Od: karlbahn odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je vůbec možno sehnat na našem trhu za rozumnou cenu prodlužovací kabel cca 1-2m, 3,5mm jack, redukce M-F?

Ale hlavně aby byl stíněný. Což je dnes umění sehnat...

Sehnal jsem jen toto: mironet.cz/...

Mají ho i všude jinde za cca 450Kč. Ale tolik za "pitomý kabel"dávat nechci. Stejně tak si ho vyrábět sám.

Nevěděl by někdo o nějaké jiné alternativě, jde mi o cenu tak max. do těch 200Kč.

Děkuji Karel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

2x
Asi by to chtělo lépe hledat, jsou i lacinější, např. m.alza.cz/...
hlavně brečet že je to drahý místo hledání.

hodnocení

0x

Ty levnější buď nejsou stíněné, nebo jsou stíněné obě živé žíly dohromady. U toho z Alzy bych typoval tu druhou možnost, protože je kulatý.

hodnocení

0x

Opět mi nějak uniká smysl požadavku na samostatné stínění žil audiokabelu o délce 2m. Můžeš objasnit to speciální použití, kvůli kterému to požaduješ?

Podotýkám, že audiotechnikou jsem se před lety aktivně zabýval, což je i důvod mého dotazu.

nickys

Také bych chtěl znát smysl samostatného stínění na dvou metrech. Navíc pochybuji, že ten kabel za 450,- je stíněn samostaně. Tyhle kabely se používají na NF linku nebo třeba prodložení sluchátek. Pokud by tazatel uměl vzít do ruky páječku (chtělo by se mu), náklady na výrobu by nepřekročily 50,-Kč a může mít stíněno samostatně. Pokud ovšem nepožaduje zlaté konektory, tam je to řádově dražší.

jabraka*
hodnocení

0x

Prodlužovací kabel na co?napájení rádia,propojení reproduktorů?Na repro není potřeba stínění.Naopak,nesprávným zapojení stínícího vedení může dojít k vytvoření vazební smyčky a h nečekaným vatzbám - brumu až kvílení.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]