Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč netiskne inkoustová tiskárna

Od: wear odpovědí: 10 změna:

Dobrý den , mám inkoustovou tiskárnu se skenerem 5 barevnou Canon Pixma MG 5650 a netiskne vůbec ani kontrolní tisk ani hluboké čištění. Týdně na ni vytisknu cca 5 A4. Zkoušel jsem injekční stříkačkou dávát i technický líh a pořád nic. Čím to může být a vyplatí se oprava , nebo je lepší koupit novou. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Popište podrobněji váš problém; netiskne, ale papír tiskárnou proběhně? Nebo vůbec nic? Počet výtisků - přibližně, stáří tiskárny,...atd

doplněno 31.10.18 19:34:

Tady máte návod, jak vyndat tiskovou hlavu...je ji třeba vyčistit...

doplněno 31.10.18 19:36:

Taky bych při tom vyměnil všechny cartridge za nové...pokud jsou už staršího data (a ještě vámi doplněny lihem...)

wear
hodnocení

stará 3 roky

Pro informaci o cenách nových tiskovýh hlav

wear
hodnocení

Dobrý den , papír proběhne tiskárnou a nic se nestane nic nenatiskne

doplněno 31.10.18 19:23:

Dobrý den , papír proběhne tiskárnou a nic se nestane nic nenatiskne

hodnocení

0x

Proběhne rychle, nebo pomalu jako když by tiskla? Je slyšet pohyb hlavy?

Používat líh není moc dobrý nápad, hlavně v případě černé pigmentové cartridge, ten se v lihu sráží.

hodnocení

0x

S inkoustovými tiskárnami pro doma jsem se podobně trápil roky, než jsem nakonec koupil laser - a jsem v pohodě. Pokud nepotřebuješ inkoustovku z nějakého speciálního důvodu, jdi od toho.

Moderní inkoustovky jsou na tom již poměrně dobře (nemám ale na mysli super strojovnu z hypermarketu za 1000kč). Jinak souhlas - laser to jistí.

Jesm uživatel inkostovky a laserovky, kdybych se musel jedné z nich vzdát, tak je to laserovka ;)

joudis*
hodnocení

0x

Na Canon tiskárnách odchází tisková hlava a je draha na opravu. To raději koupit celou novou než oprava. Také mě to postihlo z ničeho nic Canon netiskl. Mám již jinou značku.

adi*
hodnocení

0x

Dobrý den, vpravovat do cartridge líh není zrovna dobrý nápad. Příště vyzkoušejte čistící roztoky. Zjednodušeně řečeno cartridge do roztoku ponoříte a počkáte, až se zaschlý inkoust uvolní.

Pokud ale tiskárna netiskne vůbec (ani přerušovaně), bude to mít pravděpodobně na svědomí tisková hlava. Zde by bylo čištění marné. Pokud je v zařízení nainstalovaná na pevno (což u tohoto modelu pravděpodobně je), sám si s tím neporadíte. Zjistila bych, kolik si účtují v servisu a zda se oprava vůbec vyplatí.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]