Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám inkoustovou tiskárnu se skenerem 5 barevnou Canon Pixma MG 5650 a netiskne vůbec ani kontrolní tisk ani hluboké čištění. Týdně na ni vytisknu cca 5 A4. Zkoušel jsem injekční stříkačkou dávát i technický líh a pořád nic. Čím to může být a vyplatí se oprava , nebo je lepší koupit novou. Děkuji.
Popište podrobněji váš problém; netiskne, ale papír tiskárnou proběhně? Nebo vůbec nic? Počet výtisků - přibližně, stáří tiskárny,...atd
Tady máte návod, jak vyndat tiskovou hlavu...je ji třeba vyčistit...
Taky bych při tom vyměnil všechny cartridge za nové...pokud jsou už staršího data (a ještě vámi doplněny lihem...)
Proběhne rychle, nebo pomalu jako když by tiskla? Je slyšet pohyb hlavy?
Používat líh není moc dobrý nápad, hlavně v případě černé pigmentové cartridge, ten se v lihu sráží.
S inkoustovými tiskárnami pro doma jsem se podobně trápil roky, než jsem nakonec koupil laser - a jsem v pohodě. Pokud nepotřebuješ inkoustovku z nějakého speciálního důvodu, jdi od toho.
Dobrý den, vpravovat do cartridge líh není zrovna dobrý nápad. Příště vyzkoušejte čistící roztoky. Zjednodušeně řečeno cartridge do roztoku ponoříte a počkáte, až se zaschlý inkoust uvolní.
Pokud ale tiskárna netiskne vůbec (ani přerušovaně), bude to mít pravděpodobně na svědomí tisková hlava. Zde by bylo čištění marné. Pokud je v zařízení nainstalovaná na pevno (což u tohoto modelu pravděpodobně je), sám si s tím neporadíte. Zjistila bych, kolik si účtují v servisu a zda se oprava vůbec vyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.