Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromotor dětské čtyřkolky se vypíná, proč

Od: vendula* odpovědí: 4 změna:
dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. koupili jsme použitou dětskou el. čtyřkolku smoby na 12Ah/6V, neutáhla nic, tak jsme kupovali novou baterii a čtyřkolka jede bez problémů, ale po pár minutách (cca3-5) přestane jet, prostě přestane jít motor, po chvíli cca minuta opět jede jakoby by nic a po kousku cesty zase ten samý problém. Zvuk motoru je normální, jen se to stále takto vypíná... nevíte čím by to mohlo být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je možné, že se motor přehřívá a je zde nějaká ochrana, která na to zareaguje.

vendula*
hodnocení

A to se dá nějak opravit, vyřešit? Já jsem Hospodin vymontovala ale to je asi zatím vše co budu schopná udělat...

Nevím, co je Hospodin, ale opravit lze vše, doma to však asi neuděláte. To chce někoho, kdo s tím má zkušenost..

hodnocení

0x

nevíte čím by to mohlo být? S největší pravděpodobností baterií, i když je "nová"...zkuste najít někoho s multimetrem, ať změří napětí baterie před jízdou, následně ihned po zastavení motoru a uvidíte...v regulátoru "motoru"bývá pojistka proti úplnému vybití baterie a tak, když napětí klesne pod nastavenou mez, motor čtyřkolky se zastaví. Po chvíli se baterie trochu vzpamatuje a zase motor chvilku jede...Poprvé mne to u vnuka taky překvapilo, ale po normálním dobití jezdí normálně; a vnuk dostal radu, aby po každém ježdění zapnul nabíjení a kontroloval stav nabití, na nabíječce je kontrolka. Po nabití nabíječku odpojí...A to tam má dvě baterky 12V v sérii a pokud si dobře pamatuji, tak 9Ah...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]