Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pekářna BM08

Od: jarek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Přestal se točit hák na michání těsta.Potřebuji pomoct radou na rozebrání.Ze dna jsem odšrouboval 6 šroubku a nemůžu se dostat do vnitř.Děkuji.

Pekářna BM08

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevím co je to za výrobce ale ETA má šrouby z venku i zevnitř. Asi to bude podobné.

hodnocení

0x

Mám Etu pekárnu Harmony +. A háky mám dva. Mám už asi pět let, možná víc. Peču každý týden, u mne pekárna nezahálí. A také se mi stalo, že se najednou přestal točit jeden z háků. Ale já jsem nic nerozdělávala, pouze jsem kápla trochu oleje z venkovní strany dovnitř, tam kde jsou ty háky a ručně chvíli točila a zase se to uvolnilo. A to už jsem udělala několikrát a už raději jako prevenci, ty držáky na háky dole zvenku trochu promáznu olejem na šicí stroje. Stačí málo a ručně protáčet.

tomniko
hodnocení

0x

Rozebrání a složení pekárny TESCO BM 08 - první pokus bez nápovědy je porod.

Nejdřív vyber pečící nádobu z pekárny a pak vyber horní kryt - odklápěcí víko - opatrně vypáč plastový krycí obdelníček vzadu - zakrývá a zajišťuje pant onoho víka.

Vyšroubuj šroubek držící topné těleso (dále T.T.) uvnitř prostoru pekárny v porcelánové kostičce. Poté musíš vyšroubovat šroubky (ze dna po obvodu pod T.T.), které drží hliníkový plášť vnitřku trouby. T.T. zavazí, ale dá se napružit, aby trochu uhlo. Poté se pokus vytáhnout zmíněný hliníkový plášť vnitřku trouby. Bude Ti bránit šroubek na plechu nad vstupem T.T., které musíš mírně zatlači, aby šroubek minul hranu čtvercového výřezu nad vstupem T.T. Stejně Ti bude bránit porcelán naproti, taky napružit aby uhnul. Až bude hliník venku, obrať pekárnu dnem vzhůru a vyšroubuj šest šroubů ze dna. Troubu opět obrať, postav zpět na nožky a pokus se jemně odpáčit plastové zarážky uvnitř po obvodu dna, tím uvolníš celý horní plášť. Než jej odložíš, odpoj konektor, který propojuje elektroniku s displayem. Je tam zajištění, musíš zamáčknout plastovou pojistku zhora konektoru. Tím ses dostal k šasi.

Teď vyšroubuj šroubky, které drží šasi na plastovém dně. Až budeš oddělovat šasi ze dna, pozor, pod šasi jsou černé distanční podložky. Neztratit a zapamatovat si kde byly. Teď šasi jde vytáhnout a zůstane spojeno se dnem pouze síťovým přívodem, Už to můžeš vyklopit a tím se dostat k pohonu - řemínku. Ten je častou závadou - z výroby je moc napnutý a není kvalitní - často se trhá, nebo seskočí z řemeniček. Je dlouhý 55 cm - obvod (složený 27,5 cm). Po případné výměně nastav napnelismus - tři šroubky pod motorem.

Při skládání vsaď zpět šasi, přišroubuj ke dnu. Vlož a zacvakni horní obvodový plášť, nezapomeň na konektor k displayi. Při vkládání hliníkového vnitřního krytu Ti bude opět bránit šroubek a výřez nad T,T,, kde se vsouvá držák T,T, Taky Ti bude opět bránit porcelán. Až hliník dostaneš dovnitř, nebudou Ti možná pasovat otvory pro šroubky, ale to se dá překonat.

Pak už jen přišroubovat hliník k šasi, poté šest šroubků plastového dna zespod, jeden do porcelánu, vrátit horní víko, zajistit obdélníkovou krytkou pant víka a doufat, že to bue fachčit.

Hodně úspěchů a pevné nervy.

Pevné nervy jsou základní podmínkou té opravy. Máme eta Harmony tak dlouho, že už jsem vyměnu řemínku řešil 2x a pokaždé to byl zápřah na nervy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]