Dobrý den mám prosbu potřebují si nějak vypinat zvonek hlavně v noci jak se to dá udělat v příloze posílám nějaké foto.jestli stačí nějaký drátek odstipnout a dát na nějaký vypínač dekuji
Ve vašem domácím telefonu máte pravděpodobně "vyzvánění" přes reproduktorek ve sluchátku. Takže rozdělat sluchátko-(pokud je telefon mimo záruku a mimo jiné rád praská ten plast při rozebírání) a přerušit jeden z drátků, který jde z konektoru JP1-může to být modrý, bílý či červený, takže vybrat ten, co jde k reproduktoru, ale není společný i pro mikrofon. Potom stačí na přerušené vodiče přidat drátky s vypínačem a připevnit vypinač na venkovní část telefonku. Je to nepraktické, ale asi jediné řešení. Některé podobné dom. telefony mají již vestavěný třípolohový přepínač hlasitosti (tři úrovně hlasitosti vyzvánění ze sluchátka).
duchyn*
Děkuji moc sluchátko jsem tedy rozdělal a bude to asi nejspíš ten bílí ale ještě radši dávám foto.takze bych tedy měl přeříznout v telefonu bílí drátek co jde z jp1 a přidělat na nějaký malí vypinac.jeste co mám kde. Jistících povypinat abych nedostal ránu.
Pravděpodobně je pro vyzvánění svorka zcela vlevo, označená C7 (mám trochu jiný typ, s označením CA). Při odpojení tohoto drátu by mělo všechno ostatní fungovat, což Vám při jakémkoliv jiném zásahu do telefonu asi nebude. Vyzkoušejte.
doplněno 24.10.18 08:39:
Nic nestříhejte! Sluchátko zase zavřete a odpojte drát ze svorky C7 ve spodku telefonu (šroubováčkem). Vyzkoušejte, a když to nebude ono, můžete ho tam zase bez problému připojit zpátky.
Nic vypínat nemusíte, ránu nedostanete. Zaprvé je tam malé napětí, které Vám neublíží ani při přímém dotyku, zadruhé je telefon jištěný někde zcela jinde a s Vašimi jističi nemá nic společného.
duchyn*
Dekuji za odpověď zkusil jsem tedy vytáhnout a vše jinak funguje zkusil jsem zvonek ale nahoře u dveří a zvoní nevím jak dole u venkovních dveří ale asi to bude to samé
Tak u mě stačí sluchátko vyvěsit a nic nezvoní. Zkuste!
duchyn*
Ano to u mě také funguje ale zas nechci aby bylo něco odemkne slyšet atak a nevím jestli tím nenarusuji i jen zvonky spíš bych uvítal to vypínání zvonku
zvanda - Mimo toho, že u Vás nic nezvoní vyvěšením sluchátka získáte perfektní odposlouchávací zařízení. Zajistíte tak dobrou zábavu nejen pro ostatní nájemníky, ale pro každého náhodného kolemjdoucího kolem domovních dveří.
Dobrý den, mám tento samý domovní telefon a tím, že bydlím v 1kk je to skrz zvuk opravdu šílené. Budí to mě, pejsek už má z toho zvuku amok, dokonce je tím slyšet i když někdo zvoní někde jinde, což i toto pejsek zaznamená a v noci je to opravdu děs. Když jsem ho vyvěsila, bylo mi řečeno, že pak nefunguje a dokonce to něco udělá s funkčností v ostatních bytech. Poradí mi někdo? Má tento přístroj možnost nějak snížit zvuk, aby to tak neřvalo? V 1kk je to opravdu k ničemu. Nebo jsem se nedočetla, jestli pán tedy nainstalovat tlačítko a mohl to vypínat? Nebo jde k tomu připojit něco, abych změnila zvuk? děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.