Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ve sklepě jsem našel staré ventilátory které byli odmontované,se spínačem na desce.
Mají klapku a průměr 125mm-150mm to přesně nevím,jsou starší a jeden byl špatně připojený a nerostočil se.
Provedl jsem opravu a musel je vyčistit od nešistot,také odmontoval klapky a chci se vás zeptat jaký výkon tyto větráky-odtahy můžou realně mít,překvapilo mě že jsou těžké kovové a mají vysoké otáčky.
Kolik můžou mít schopnost větrat m3/H?
Děkuji za odpovědi,hezký den.
Tak za první ti na ventilátorech chybí nějaký kryt.
To že vyfotíš ventilátory v chodu je možná efektní, ale z fotky zapnutých ventilátorů se nedá určit průtok vzduchu.
Když máš ty ventilátory, tak na nich zkus najít nějaké označení nebo parametry. Nebo musíš zkusit najít co nejpodobnější ventilátor na netu a doufat, že u něj budou uvedené parametry.
Pokud dokážeš ventilátor smontovat tak, aby měl jeden výfuk vzduchu, tak si vem pytel na odpadky o velkém objemu (160 nebo 200litrů) a změř za jak dlouho ten pytel ventilátor nafoukne. Podle toho můžeš vypočítat průtok vzduchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.