Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Káblik na trafo prerušuje

Od: novak1* odpovědí: 12 změna:

Mám ruzne trafa .Pred trafem asi 3cm dochází k prerušení vedení.Trochu s tým pokývam a potom se to nejak spojí.Jak se to muže prerušit ,ten drátek by se neměl zlomit. jednou jsem to rozebral ale drátky byli normálne priletované . Vypadá to na zlomené drátky ale proč a to se stáva na tlakomery aj na trafu k antene .Jak se to muže kazit.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sám sis odpověděl, přerušené vedení. Tak to zkrať a je to.

novak1*
hodnocení

A co to je za vec když se to porád kazí.

Zřejmě nějakej lacinej "šunt". Kvalitní kabel víc vydrží. Některé kablíky jsou velmi slaboučké a snadno se rozlámou.

novak1*
hodnocení

A co teď mám to skrátit a znovu priletovat.To trafo když rozoberu tak už ho nesložím.Se to rozletí.

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí v místě,kde je kablík přelomený ho přestřihnout a kousek zkrátit.Zkratovkou se zjistí,zda je kabel už v požřádku.Pak se kablík letováním spojí,zaizoluje a změří.

JABRAKA

novak1*
hodnocení

Káblik jsem skrátil a pořád to nefunguje.U trafa je červená kontrolka a ta nesvítí,kdyby byl poškozený kabel tak by asi svítila,možná bude chyba v trafu.No, ne.

Tak ten kablík vyměň celý.

novak1*
hodnocení

Když odpojím kabel a kontrolka nebude svítit tak co,bude na vine trafo?

dusger*

Jak my to tady můžeme vědět? Zkontroluj napětí v zásuvce, zkontroluj kablík, jestli přece jen není zauzlovaný výš, často přechod krabička kablík. Pokud ne, tak hledej chybu jinde, nejspíš právě v tom trafu.

achjo

Když odpojíš káblík, tak kontrolka svítit určitě nebude. To je jako když vypneš světlo, tak taky nebude svítit.

Nic neopravuj a svěř to někomu, kdo má alespoň základní znalosti v tomto oboru.

novak1*
hodnocení

Káblik jsem odletoval a kontrolka nesvíti taky.To by měla svítit,ne. Mám ješte trafo od antény ,je nepripojené k anténe a kontrolka svíti i bez odběru proudu.

novak1*
hodnocení

Teď jsem koupil nové trafo na tlakomer Omron.Je malé jako pulka malé zapalkové krabičky a lehké.A jede výborne.Jak to na tom západe dovedou udelat takovou vec?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]