Nejste přihlášen/a.
Přestalo svítit stropní led světlo. Při zapnutí vypínače světlo nesvítí a při vypnutí vypínače se za cca 20 sec. světlo rozsvítí na zlomek sec.
Za případnou radu předem děkuji.
Výstupní napětí jsem měřil (90 V). Světlo už je po záruce, proto jsem pátral po chybě. Nerozumím tomu, proč se světlo rozsvítí - problikne po vypnurí. Také jsem zjistil, že několik diod je nefunkčních , teda při tom probliknutí se některé nerozsvítí. Při zapnutí je vidět, že diody, kromě těch nefunkčních, slabě svítí. Funkčnost světla se projevovala postupným prodlužováním doby rozsvícení po zapnutí,až pár sec. Ale už to nebudu řešit, jenom mě zajímalo proč se tak děje. Ještě jednou děkuji.
.
No tak to může být problém ne v driveru, ale v těch nefunkčních led čipech. Já ty nefunkční vypájím a nahradím jinými. Dle typu čipu se to prodává třeba takto aliexpress.com/.... Ale je to otrava.
Taky jsem hledal možnost nahradit nefunkční ledky. Byla by to skutečně nevděčná práce jednotlivé ledky vyměnit. Ještě tak bych vyměnil celý pásek, ale ten potřebný rozměr jsem nikde nenašel. Už jsem si koupil jiné světlo a staré půjde do elektroodpadu. Nechám si jen led driver, možná se bude někdy hodit. Ahoj.
Většinou v"krabičce" závada není, s největší pravděpodobností je některá dioda proražena nebo přepálený spoj k ní, když problikne při zapnutí. Já to měl taky tak, tak jsem si řekl, že se to zahodit dá vždycky, a rozdělal jsem světlo. Pohledem jsem zjistil která dioda je odpálená, udělal jsem na ni naprosto sprostě a neodborně drátové přemostění a světlo dodnes funguje, ale pro jistotu jsem si koupil i náhradní. Tyto kulaté v 18W provedení se dají sehnat od 150,- Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.