Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodně plateb kartou

Od: marca* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,mám denně hodně plateb kartou v obchodech, celkem hodně, okolo 150 plateb za měsíc.
Nevadí to někomu? Třeba nemůže mě potahovat FÚ za podezřelou?
Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

7x

Jediný, komu by to mohlo vadit, je majitel účtu.

hodnocení

3x

Stačí, když si zapamatujete toto:

U českých karet k vašemu soukromému účtu a u vaší soukromé kreditní karty vám na území EU a EHP obchodníci nesmějí účtovat žádné poplatky a příplatky. Netýká se to jen ČR, ale celého EHP.

U podnikatelských, firemních či služebních karet naopak poplatky účtovat lze, ale musí vás obchodník na ně upozornit předem, abyste měli možnost volby.

odsud

A kolik platí obchodník bance? Něco zde...

A k otázce...pokud obchodník provozuje terminál, klidně plaťte kartou i korunové částky, nikdo vás kontrolovat nebude. Osobně taky platím kartou všude, kde je to možné...

hodnocení

2x

Pokud nejste podnikatel, tak FÚ vůbec neví, že existujete. A ani tak by ho to nezajímalo.
Počet plateb je jen vaše věc. Ale neumím si představit, co můžete 5x denně platit...?

hodnocení

2x

Komu je to jedno? Mně a všem ostatním*smich*

@stepm: Máš hodně malou představivost. Klidně zaplatím kartou i 10x denně, když je to třeba.

doplněno 19.10.18 18:57:

@stepm: Nic ve zlém*pivo*

Asi mám. :) Pracuju z domu, na nákupy jezdím 3x týdně a kromě pár objednávek z e-shopů za měsíc platím jen občas oběd z DameJidlo.

No jo. Já teda 5 plateb denně nemám, ale když si chci nakoupit mléko z jednoho obchodu (protože mi prostě jen tohle chutná) a maso ze "svého" řeznictví a do jiného obchodu pro ještě další věc, kterou pro změnu jinde nevedou, sem tam ještě něco navíc, pak do drogerky, do lékárny, do zdravé výživy, oběd v restauraci, za jízdu tramvají se dá taky platit kartou... jo, jde to.

Z tazatelky bude mít akorát radost její banka, fixní poplatky z platby kartou nejsou malé, takže čím více malých plateb, tím lépe pro ni.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

problem by mohl byt pokud bys vydelavala treba 20tkc a kazdy mesic utracela 100tkc, v pripade ze by se nekdo zajimal bys musela asi nejak dokazat kde to beres , na tohle sem kdysi pouzival anonymni platebni karty ktere uz zrusili

jinak muzes platit treba 50x denne, bance je to naprosto jedno a pokud mas nejakou slusnejsi banku tak neplatis ani zadne poplatky jak tu nekteri pisou ( ale to zalezi na bance )

ja kartou platim tak jednou za pul roku a taky to nikomu nevadi*smich* penize potrebuju mit v kapse, tak mam jistotu ze neutracit vic nez mam , akorat kdyz byly ty anonymni karty tak sem platil hodne protoze mi lezou na nervy kovove mince ktere vsude vydavaji ( a ani to jinak nejde )

hodnocení

0x

Ono asi bude záležet na tom, kolik za ten měsíc utratíte. Ale i tak je přece jenom Vaše věc, kolik utratíte, když na to máte. Snad neutrácíte 100 tisíc měsíčně. A i kdyby, když si to vyděláte, tak co je komu do toho?

hodnocení

0x

Tosi děláte legraci? To ani nemůžete myslet vážně.

marca*
hodnocení

Dobrý večer,
opravdu mám okolo 150 plateb za měsíc. Každý den ráno pekárna na snídani, oběd, odpoledne potraviny, někdy řezník, občas kávička v cukrárně.
Jinak občas ráno noviny nebo časopis, benzinka 1-2x za dva týdny, 1x týdně drogérka, lékárna občas nákup na eshopu.
Ono se to zdá, jestli utratím takto 10-12tisíc?
Někdy si to také spočítejte a budete se někdo možná divit :)

marca - Počítat nic nemusím, divit se nebudu. Mát to totiž naprosto přesně na výpisu, který párkrát za měsíc kontroluju.

Mimochodem - částky pod 500 Kč málokdy platím kartou, to bych se nedoplatil na polplatcích. A o nějakých platbách kartou 12000 měsíčně bych snad ani nemluvil.

marca*
hodnocení

Dobrý večer
poplatky za použití karty na placení se žádné neplatí. Já mám platby většinou pod 500Kč i třeba se stane občas okolo 10Kč :)
vernon
Žádné poplatky při placení nejsou. U žádné banky. Kartou platím i žvýkačky...

Taky platím prakticky všechno kartou. Přesně, i ty žvýkačky klidně. Nechci s sebou nosit hodně peněz, ale zároveň nechci pořád lítat do bankomatu. Kartou platím i mnohem víc než 5x denně.

marca*
hodnocení

Dobrý den,
dobře budu platit kartou vše co půjde, plateb za měsíc budu mít okolo 150.
Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]