Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít do toho nebo ne?

Od: milovnikvinylu odpovědí: 5 změna:

Sháním se po nějakém levnějším gramofonu nejlépe kvalitní výroby z Litovle.

Nechci nic levného a čínského, prý to ničí desky čemu docela věřím když porovnám levnou a drahou přenosku.

Vím že se dá sehnat i nový kvalitní ale na to nemám finance a myslím si že ta Tesla je dobrá volba, co myslíte?

Ptám se hlavně proto že bay mě zajímala poruchovst toho zesilovače a gramofonu samotnýho protože chci aby mi to ještě dost let sloužilo...

to je on: sbazar.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takže nechceš levný a čínský gramofon, ale chceš levnější. To nějak nejde dohromady. Zkus někde v bazaru sehnat nějakou starší Teslu s magnetodynamickou přenoskou. S takovým gramem bys nemusel mít problémy, ovšem nevím, zda ještě seženeš vložku jako náhradní díl.

Ten tebou popsaný bych tak za 2.000,-Kč bral, víc bych nedal. Ty potenciometry spraví Diava nebo příslušný sprej.

doplněno 19.10.18 21:40:

@kepler: Asi jsi hodně mladý. Protože Diava a Kontox je nebe a dudy. Samozřejmě ve prospěch Diavy. 50leté zkušenosti hovoří za vše*smich*

karel556*

Přesně tak, Diavu používám na tyto věci (potenciometry) už léta, a znám několik opravářů tv co na Diavu nedají dopustit,

a malá poznámka, podle mě spíše voní než smrdí :)

hodnocení

0x

No...když koukám na ty fotky, tak už jen vzhledem k tomu vnějšímu poškození bych do toho nešel.

kepler*
hodnocení

0x

Gramofony z Litovle samy o sobě byly v dané třídě celkem kvalitní, ale pozor na dostupnost náhradních dílů. Většinou první, co odejde je řemínkový náhon talíře (předpokládám, že ho má). Na kosmetické vady bych se moc nekoukal, škrábance na zesilovači nebudou po gramofonem vidět. Největší slabinu bych viděl v těch reprobedýnkách, ale ty se dají nahradit. Rovněž zesilovače z té doby nemívaly zrovna skvělé parametry, ale pro běžný nenáročný poslech vyhoví. Můžu odpovědně prohlásit, že dnešní levné zesilovače jsou sice co do poslechu kvalitnější, ale jinak jsou to šmejdy. Za 3 roky mám třetí. Na ty potenciometry existují speciální přípravky (dřív a možná ještě dnes to je Kontox), Diava je smradlavé leštidlo na dýhovaný nábytek.

bery*
hodnocení

0x
Stara Diava byla na chrastici potaky to nejlepsi, úspěšně jsem s ni zprovoznil i
několik skrtících klapek s vybehanymi odporovymi drahami v autě ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]