Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlonabíjení vs. standardní rychlost

Od: rychlonabijeni odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám telefon Samsung Galaxy S8 a běžně k nabíjení používám originální rychlonabíječku dodanou s telefonem, nyní jsem však výjimečně musel použít pomalý neoriginální kabel.

Moje otázka zní: dochází při pomalém nabíjení (které trvá i třikrát či čtyřikrát delší dobu než rychlonabíjení) k nějaké závažné degradaci baterie (a rychlejšímu vybíjení), nebo jediné negativum je pouze delší nabíjecí doba?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Pomalejším nabíjením rozhodně k větší degradaci baterie nedochází...opak je pravdou, čím rychleji budete baterii nabíjet, tím rychleji se bude ničit.

rqts
19.10.18 13:20

Potvrzuji

halec
hodnocení

0x

Tím si baterii nezničíš. Myslím, že je úplně jedno jak rychle to nabíjíš. Ale vždycky bych se snažil využívat to rychlonabíjení. Je to opravdu super věc. Koupil jsem si i powerbanku, která to podporuje.

Jedno to není, každé rychlejší nabíjení zkracuje životnost akumulátoru, to platí obecně.

Ale při dnešní morální životnosti mobilů to asi opravdu není důvod řešit *haha*

halec

Asi tak, dneska jestli mobil má životnost 2 roky, tak je to moc.

vernon
hodnocení

0x
Čím pomalejší nabíjení, tím větší trvanlivost baterie...

hodnocení

0x

Bylo by to spíš pro odborníka přes baterie. Všeobecně je pomalé nabíjení lepší, ale existují dnes baterie které jsou pro rychlonabíjení konstruované.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]