Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je normální, že notebook, který mám zaplý teprve druhý den a první den jsem ho měla zaplý sotva 2 hodiny, nemám zde vůbec složky, docela dost hučí? Je nový - žádný použitý nebo repasovaný, ale hučí docela dost. Má mít paměť 2000GB. Občas se to hučení stlumí, ale o něco později to zas začne. Ale zatím jsem nic neukládala, nestahovala. Koupila jsem ho v Elektroworldu. Je to Lenovo Ideapad 320-15AST. Může mi někdo poradit? Děkuji.
Dobrý den, to hučení bude dělat ventilátor a jeho otáčky se zvyšují se zátěží (řídí si je OS), resp. se zahříváním vnitřku NTB. Jestli máte NTB umístěný např. na peřině, tak hučet bude. Záleží i na tom, které procesy máte spuštěné a jaká je zátěž procesoru a grafiky. Zdravím!
studna - levitace by měla být tichá . Nejde o rezonanci stolní desky? Zkuste ho položit na něco jiného, ale tvrdého.
studna - kolega níže radí reklamaci, ale já (kdybych za tím NTB seděl) bych se nejdříve podíval na spuštěné procesy a vytížení procesoru. Možná jen něco zbytečně spuštěného nebo nevhodně nastaveného způsobuje zátěž (zahřívání = vyšší otáčky ventilátoru = větší hluk).
Na peřinu bych notebook nikdy nedávala - mám ho vždy na stole. Jinak větráky mám vespod. To aby mi ten notebook levitoval ).
Nyní to zní jako střední vítr Možná je to normální, ale je zajímavé, že můj předchozí LENOVO takhle ani po 3 letech nehučel a tento model, který mám zaplý podruhé a nemám zde ještě vůbec žádné složky, tak hučí chvílemi jak o život.
Když já jsem taková básnířka, s technikou se moc nekamarádím, notebook mám spíš kvůli tvorbě nebo dokumentům a nějak mu nerozumím, ráda bych však - nikdy jsem s tímhle neměla problém, až nyní s tímhle novým - dívala jsem se na nyní na správce úloh a nějak se v tom nevyznám, poradil by jste mi, copak mám učinit? Viz JPG. Děkuji.
studna - takto (z jednoho neúplného obrázku) Vám více neporadím. A vlastně ani nedovedu posoudit ten zvuk (stálé hučení vs. hučení v zátěži), když ho neslyším.
Dobrý den, normální to moc není, notebook by neměl bez zátěže "hučet". Uživatel by neměl mít pocit zvýšeného hluku z chlazení, v podstatě byste o větráku neměla při běžné činnosti ani vědět. Reklamujte ho, buď vám závadu opraví, nebo ne, určitě tím nic neztratíte.
Může jít o celou řadu závad, od vadného teplotního čidla až po vadný procesor, či základní desku. V servisu na to přijdou
Také může jít o špatně nastavenou funkci chlazení v BIOSu (UEFI). V některých noteboocích bývá v BIOSu volba, jestli mít větráky zapnuté na plné otáčky neustále, nebo jen při zátěži, případně lze i nastavit úroveň té "zátěže". I když po koupi by měl být notebook (a tém pádem i BIOS) v defaultním stavu, ale je možné že se v tom někdo z Elektroworldu hrabal, může jít i o vrácený notebook, který byl prodán znovu, takže tam může být nastavení předchozího majitele.
NO měl by být nový, nikoliv použitý, to by mne přeci na tuto skutečnost upozornili, že již byl použitý - navíc by stál i míň. Zkusím se zítra zeptat našeho IT.
Takhle jak popisujete by se samozřejmě měl zachovat solidní prodejce, ale o solidnosti zrovna Elektroworldu nejsem moc přesvědčen
Jestli je to ve vašich silách, resetujte BIOS do defaultního nastavení a Windows do továrního. Pokud to nepomůže a větráky budou stále "hučet", doporučím už opravdu jen tu reklamaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.