Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HbbTV a SetTopBox

Od: pavel26 odpovědí: 7 změna:

Vlastním smart TV Samsung, která umí stávající HbbTV, chci si pořídit settopbox z důvodu přechodu na DVBT2.

Musím si kvůli tomu kupovat STB s HbbTV nebo mi stačí obyčejný STB s DVBT2? Jde mi hlavně o funkčnost stávajícího HbbTV na současné televizy, která umí pouze DVBT1, podle mne by to mělo fungovat, ale nejsem si jist. Má někdo zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Logicky, pokud požadujete HbbTV, musí i nový settopbox DVB-T2 přijímat HbbTV. Zatím jich je málo na trhu a cena tomu také odpovídá.

pavel26

LOgicky mi právě vychází, že by to mělo fungovat. HbbTV je jenom část softwaru nahraná v paměti televize. Dnes sepoužívá verze 1.5 a připravuje se 2.0. Dále HbbTV pracuje jen s připojeným internetem a dříve se mi běžně stávalo, že signál TV byl tak slabý, že obraz nebyl vidět, ale HbbTV běželo nádherně.

pavel26

hodnocení

0x

HbbTV souvisí s konkrétním programem, který aktuálně sledujete na obrazovce. V rámci metadat, která jsou součástí přijatých dat sledovaného programu, získá přijímač informaci o tom, zda vysílatel poskytuje po internetu služby pro HbbTV a internetovou adresu těchto služeb. Následně se pustí HbbTV klient, který s touto adresou pracuje. Toto se děje automatizovaně a transparentně - jako uživatel neovlivníte, kam se televize připojuje. Pokud chcete box pro příjem programů DVB-T2 a chcete na těchto programech sledovat HbbTV, musí set top box funkci HbbTV podporovat také. Na televizi budete mít možnost HbbTV používat, ale pouze u těch programů, které naladíte přímo na televizi (tedy pouze u DVB-T jako to máte teď).

pavel26

Hmm, tak děkuji za vyčerpávající odpověď. Budu muset sehnat set top box který podporuje i HbbTV už jsem si na tu službu zvykl a chyběla by mi.

vernon
hodnocení

0x
Hbb.tv musí podporovat zdroj externiho signálu. Tedy settopbox! Televizor jen pro svoje tunery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]