Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Couvací kamera, problém s barvou

Od: pavel1* odpovědí: 7 změna:
Ahoj Všem, mám problém s videosignálem z couvací kamery připojené na autorádio. Kamera funguje ale obraz je velmi špatně barevný narůžovělý až takový vyblitý s jakoby scházející složkou zelené (tráva jde do bíla). Couvačku jsem vyměnil na podezření vypálení (byla tam 13let), ale výsledek je stejný i s novou kamerkou. Propojení je cinch kabel od kamery až do rádia a to se neměnilo. Zajímavé je, že kamerka generuje takové ty postranní zaměřovací pruhy pro potřebu couvání na display a ty mají barvu na autoradiu správnou (červený /žlutý/ zelený). Než začnu více laborovat po celém autě..má někdo zkušenost s takovou vadou?..např. špatné stínění..apod. Děkuji za pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takové změny barev dělává obecně grafický čip - předpokládám, že něco jako grafický procesor máte právě v rádiu a ten bude před smrtí. Je to jen můj tip... třeba to někdo potvrdí.

hodnocení

0x
Tohle dělají levné kamery. Prostě to nezvládá vyvážení bílé a jakékoli střižené podmínky.

pavel1*
hodnocení

0x

Ahoj, díky, ale kamera na mini TV na krátký vývod co je u kamery funguje pěkně.. a rádio to také nebude, neboť jsem vyzkoušel ještě jedno a výsledek je stejný..

Jde o to jestli jste tu kameru na krátkém kabelu zkoušel při stejných světelných podmínkách a umístění.

hodnocení

0x

Narůžovělý a barevně vyblitý obraz je způsoben chybějícím IR filtrem před snímacím čipem, ale v tomto případě?

majsterjoe*
hodnocení

0x

No já bych zkusil kabeláž, která může dělat po tolika letech problémy.

pavel1*
hodnocení

Ahoj, tak zkusím obejít a udělat nový kabel..je možný že se někde rozšlápnul za ty roky..nebo zkusím bezdrát. přenašeč co mám doma plonk, abych nemusel tahat drát..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]