Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabíjet a vybíjet 6x1,2V 1900 mAh NiMH

Od: hanzz odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

potřeboval bych poradit: mám proletováno 6 AA článků NiMH( každý 1,2V a 1900 mAh )

Jsem laik, jestli to ale dobře chápu, pak celý paket má ve výsledku 7,2V.. ale 1900 mAH zůstává, to se nesčítá !?

Mám nabíječku IMAX B6AC, kde se dá nastavit X parametrů.. jak jsem pasl, jsem laik a nechci baterie zničit. Jaké hodnoty mám nastavit pro nabíjení takového paketu? A jaké pro vybíjení? Když NiMH nemají paměťový efekt, má cenu je vůbec vybíjet, nebo stačí vždy jen dobít?

Moc děkuji všem

Honza

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Režim Ni-MH, 6 článků (7,2V). Proud bych dal tak 0,5A, klidně i míň, pokud vám nejde o čas.
Na vybíjení opět režim Ni-MH, 6 článků (napětí ukazuje nižší - vybíjecí).
Ta nabíječka je dostatečně chytrá, aby si všechno ostatní pohlídala.

hodnocení

0x

Nastavil bych nabíjecí napští na 8-10V. Proud nabíječka myslím reguluje sama. Pokud ne, nastavte nízký nabíjecí proud, aby se baterie nabíjely pomalu.

hanzz
hodnocení

Děkuji Vám za odpovědi

Honza

hodnocení

0x
V rozpore s ostatnymi uvadzm moju skusenost s modelarskymi nabijackami a NiMH - prud treba osolit, inak sa dostatocne rychlo neodstavia dostatocne rychlo (-delta V) a NiMH clanky zase nemaju az tak v laske prebijanie oproti NiCD.
Ak ma nabijacka aj teplotne cidlo, pouzite ho.
hanzz
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]