Nejste přihlášen/a.
Pro zlepšení českých TV jsem si zakoupil setobox DVBT2. Naladil jsem na něm všechny dostupné programy, ale není tam TV 1 a TV 2. Vyskoušel jsem při ladění všechny varianty, ale výsledek je stále stejný. Máme společnou panelákovou anténu. Když setobox vyřadím, hraje TV opět jako před tím, ale TV 1 a TV 2 jsou v horší kvalitě. Poraďte mi někdo prosím co s tím. Asi dělám něco špatně. Děkuji.
Společná paneláková anténa je vlastně už upravený signál nějakým velkým setopboxem. Zkuste zakoupený setopbox připojit na aktivní (s napaječem) pokojovou anténu a spusťte automatické ladění. Anténu dejte co nejblíže k oknu a co nejvýše. Měl by se naladit nějaký multiplex, kde ČT1 a ČT 2 vždy je.
Pokud máte televizi s dekodérem DVB-T2, set top box potřeba není (ten je vlastně v televizi, když to mám přirovnat).
Veřejnoprávní Česká televize v DVB-T2 jede na Přechodové síti 11 v HD kvalitě. Vy chytáte Síť 1, staré vysílání DVB-T v horším SD rozlišení.
Takže je potřeba zjistit tři základní věci: Jaký máte televizní přijímač, jak je řešena anténa, a ve které lokalitě a z kterého vysílače signál přijímáte. Poslední dvě věci zjistíte u správce domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.