Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 3 Fáz.zásuvku 16A 5 kolíků zapojenou přes I.chránič.
Mohu ji vyměnit za 4 kolíkovou? Nezapojím jen N?
I chránič pak nebude mít význam?
Díky
mám 3 Fáz.zásuvku 16A 5 kolíků zapojenou přes I.chránič.
Mohu ji vyměnit za 4 kolíkovou? Nezapojím jen N?
I chránič pak nebude mít význam?
Díky
12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
qers
4x
Tohle bohužel nejde, je to jiná soustava, určitě jste již narazil na rozdíly mezi TN-C a TN-S. Platí, že jak již je to TN-S, tedy zjednodušeně S jako separovaný vodič PEN na 2 samostatné vodiče na ochranný PE a pracovní N, již není možnost přecházet zpět. Lepší řešení je u spotřebiče vyměnit zástrčku.
vernon
Samozřejmě, že bude bez nuláku proudový chránič fungovat! Drtivá většina třífázových spotřebičů (hlavně motory apd.) nulák nepotřebuje a fíčko normálně funguje!
Jen není košér montovat do rozvodu TN-S čtyřkolík, lepší je vyměnit vidlici u spotřebiče. Není to košér ale funguje to a zakázané to není.
Jen není košér montovat do rozvodu TN-S čtyřkolík, lepší je vyměnit vidlici u spotřebiče. Není to košér ale funguje to a zakázané to není.
jenicek*
0x
@vernon a @kolemjdouci: Já měl na mysli funkci vybavovacího tlačítka. Bez N vodiče nebude fungovat,jinak porovnání proudů bude fungovat dál.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]