Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak automaticky zapnout zářivku v daný čas?

Od: mmasavik odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chci, aby se mi moje zářivka na stropě automaticky zapla v mnou určený čas (ráno, když vstávám). Jak na to?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Časový spínač.
Provedení je mnoho, jaký by pro tebe byl nejlepší těžko říci, když nikdo neví jak to máš doma udělaný.

hodnocení

1x
Koupíš časový spínač a namontuješ na vypinač
mmasavik
hodnocení

Nějaký konkrétní? Vůbec nevím, který vybrat

No nevím, tohle přece nikdy nemůže zapnout světlo v předem daný čas ! Je určen ke zpožděnému ( časově nastavitelnému ) vypnutí, takže na tazatelův dotaz zcela nepoužitelné, jestli se tedy mýlím, opravte mě.

dabel® - tohle je určeno k vypínání podle nastaveného času, po sepnutí. Ne pro nastavení spínání.

tomas11*
hodnocení

1x

třeba tuto spínanou zásuvku

Jak automaticky zapnout zářivku v daný čas?
Jak automaticky zapnout zářivku v daný čas? #2
Jak automaticky zapnout zářivku v daný čas? #3
tomas11*

sice na štítku je týdenní ale je to denní

tomas11*

koupil jsem je s jinými věcmi zde

slevovar.cz/...

podrobněji -

slevovar.cz/...

mmasavik
hodnocení

To vypadá hezky, ale to je pro věci do zásuvky, ale stropní světlo není "v zásuvce"

jabraka*
hodnocení

0x

Použít spinač světla s indikátorem pohybu.
JABRAKA

masavikk

A jiné řešení? Protože pokud mi někdo v noci vejde do pokoje, tak se to rozsívítí taky, ne?

hodnocení

0x

Časový spínač, např. tento: elektro-svitidla.com/...

doplněno 07.10.18 16:05:

Také záleží na typu zářivky. Pokud má dostatečně velký kryt, je možné časák vložit přímo dovnitř.

hodnocení

0x

No nenapadá mě žádné jednoduché řešení, snad jen kdyby byl světelný okruh pro toto světlo samostatný a dalo se to ošetřit přímo v rozvodnici, jinak jsou to jen vzhledové hrůzy se spínacíma hodinama v krabičce na omítce. Nevím, jak by vypadalo, kdyby se zářivka na stropě napájela šňůrou zaplou ve spínacích hodinách v zásuvce - pro mě nepředstavitelné. Neporadil jsem, jen opravdu ta předchozí řešení asi ne.

nikdo*
hodnocení

0x

Použijte něco takového:

elkoep.cz/...

conrad.cz/...

Jen to spínací-ovládací tlačítko vysílače vyvedete ven, a zapojíte ho na kontakty jakéhokoliv vhodného časovače.

Tohle řešení má výhodu v tom, že nezasahuje do instalace, ten přijímač se vejde do krabičky pod stávající vypínač, a časovač může být umístěn skrytě, v podstatě kdekoliv v místnosti.

Já osobně bych to řešil přes zabezpečovačku, která to umí také, ale respektuji, že ne každý ji má. Berte to jen jako námět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]