Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč má Samsung předražené mobily

Od: drozdek odpovědí: 16 změna:
Sleduji cenu u Samsungu řady S. Když jsem si kupoval před 3,5lety Samsung Galaxy S 7 Edge stál mne 25tis.Kč,nyní používaný,ale zánovní jsem viděl v MP.za 6 tis.Kč.vč.krabice. Jeho nástupce Damsung S8 též už ztrácí na hodnotě. Jen nový Samsung Galaxy S9 stojí stejně jako kdysi stávala S7. Vyplatí se po 3,5 letech používaní investovat za novinku dalších 25tis.Kč.,když spotřební elektronika rychle ztrácí hodnotu?Zdá se mi celkově ta značka Samsung předražená. Mít ve dvou mobilech nainvestováno 50tis.Kč.a potom to nebude mít hodnotu téměř žádnou.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dnes je předražené vše, protože lidi se chovají jako stádo a chtějí vše, co jim někdo vnutí. Pokud člověk nepřistoupí na tuto hru, tak zjistí, že vše nejdůležitější je levné. Pokud se mi něco zdá předražené, tak to v žádném případě nekoupím. Tak se chová racionální člověk.

mathew
hodnocení

3x

Proč by to prodávali za 5 tisíc(cena čínského telefonu s +/- stejnými parametry) když to ovce kupují za 30 tisíc?*smich* Jo a než se tu začne někdo ohánět kvalitou tak ten čínskej telefon mám už přes 2 roky a pořád bez problémů funguje, na skle není ani škrábnutí a to už ani nevím kolikrát spadl a jednou se dokonce koupal... Ti co mají Samsungy na nich mají většinou do měsíce pěkné pavouky...

hodnocení

2x

Proč by telefony neprodávali draho, když se najde fůra takových, kteří si je i za ,,draho´´ koupí? To je elementární záležitost volného trhu - je poptávka, vše je OK, Nebude poptávka, budou to muset řešit - třeba snížením ceny.

Prostě mi přijde směšná snaha pubošů (ale nejen jich) vyniknout tím, že dají naprosto nesmyslnou sumu za founa.

Já mám Samsunga - nějaký X Cover, v ceně okolo 5 tisíc, ale ten jsem nafasoval, telefon jsem nikdy nekupoval, je to pro mě stejný pracovní nástroj jako třeba sikovky. A druhy (soukromý) foun je Nokia 6303 asi 12 let stará - pro občasné použití vyhoví. Takže ano, mám dva mobily a investoval jsem do nich 0,- Kč. Padesát litrů bych do toho nenalil ani omylem- ne že by nebyly prachy, ale to je můžu rovnou hodit z okna...

hodnocení

1x

Mobily jsou jednou z kategorií zboží, kde cena nesouvisí s hodnotou.

Stávají se modním zbožím, šperkem, byť nevzhledným.

Manifestací ceny se majitel pravděpodobně snaží zvýšit svou "hodnotu" v očích okolí.

A výrobce to ví a pracuje s tím. Apple to ví dávno ..

Mimochodem - v mém okolí je nejčastěji reklamovaná značka právě iPhone.

hodnocení

1x

Jakýkoliv telefon když přežije dva roky je zastaralý a proto ani nemá cenu více peněz do nich investovat... Je to pouze spotřební věc... Drahé telefony jsou určeny zejména pro majetné lidi, kteří se tím odlišují od nemajetných... Pokud po nich touží obyčejní lidé, tak si potřebují zvětšovat ego ve společnosti... Pravdou je, že lidé se podle ceny telefonu dělí na toho kdo je in a kdo out... Bohužel, proto kdejaký zamindrákovaný člověk si bere na drahý telefon půjčku, kterou nemá ještě splacenou a telefon už to má mnohdy zasebou...

hodnocení

1x
Proti samsungu mám velice jednoduchou obranu. Prostě ho nekupuji. Osobně nevidím moc smysl dávat desítky tisíc za spotřebák - telefon. Loni jsem třeba taky vybíral a skončil u xiaomi note4x. Výkon a paměť běžnému smrtelníkovi dostatečné, aktualizace stále chodí, stabilita super, výdrž výborná. Cena? 4300kč. Dva roky vydrží, pak půjde děckám na dorasování. Např posedlost iphonem naprosto nechápu. Neřeknu třeba v usa, kde má hodně lidí od apple i počítač, takže mají komplet ekosystém od jedné firmy. Ale ono je to jak s auty. Někomu stačí dacia, jinému solidní auto za půl mega, jsou lidi v autech za několik milionů a stejně budou frfňat...

hodnocení

0x
Kupovat si novinku kor za 25 tis je mladicka nerozvaznost. Samsung je značka, drahá.
Aktuálně mám S5 v hodnotě cca 3tis. Funguje, ačkoliv mi už chybí RAM a kvůli tomu utíkám od Samsungu, protože 10 a více tis za 4GB RAM nedám ani omylem.

hodnocení

0x

Předražené Samsungy? Viděl jste cenovku nových iPhonů?

Nutí Vás někdo kupovat Samsung? Nutí vás někdo kupovat prémiový model?

Je jasné, že prémiové modely každé značky mají napálenou cenu, která rychle padá na hodnotě. Pokud si kupujete telefon kvůli prestiži, tak Vám není pomoci. Pokud ne, tak si spočítejte reálné využití telefonu a pravděpodobně zjistíte, že Vám parametry vystačí i levnější model.

Já měl kdysi Note2... byl jsem z něho nadšen, ale postupně jsem zjistil, že ho TouchWizz strašně zpomaluje. Rootnout jsem ho nechtěl, takže jsem změnil značku. Jako služební jsem vyfasoval Note 3 Neo... svou averzi k Samsungu jsem vyřešil tak, že jsem si ho přesměroval na svůj soukromý telefon. Sice bych mohl strčit SIM do svého (mám dualSIM), ale odmítám se vzdát paměťovky.

vernon
hodnocení

0x
Jasně, Samsung je předražený...
A nekompatibilní krámy od Applu jsou skoro zadarmo, viď?

hodnocení

0x

Samsungy jsou nejporuchovější značkou telefonu. Teď k otázce: telefony s androidem rychle ztrácí na ceně narozdíl od iPhonů. Řekl bych, že u Samsungu se to rozhodně nevyplatí, kvůli jeho vysoké poruchovosti, kdyby vydržel aspoň 5 let bez poruchy, ale to u Samsungu nehrozí. Sám jsem utekl od Samsungu k iPhone a rozhodně si nestěžuji, telefon se skoro vůbec neseká. IPhone 6 64gb mám od doby, kdy se začal prodávat- už ho mám čtvrtým rokem. Za tu dobu ani jedna reklamace, 3-4krát se mě stalo, že se telefon vypl a nereagoval na nic, druhý den jsem iPhone připojil na nabíječku a telefon normálně naběhl( baterie nebyla vybitá). I když iPhone funguje chystám se tento rok koupit kvůli větší paměti iPhone XR 128GB. Sice bude stát kolem 24000Kč, ale rád ty peníze za to dám.

vernon
06.10.18 13:00
Bééé!

Jakýkoliv telefon když přežije dva roky je zastaralý a proto ani nemá cenu více peněz do nich investovat...

Jakýkoliv telefon když přežije dva roky je zastaralý a proto ani nemá cenu více peněz do nich investovat...

hodnocení

0x

Hiawata: Telefon který si koupíte za dva roky bude mít: rychlejší procesor, více paměti, možná lepší baterii a lepší foťák, ale funkčně bude zhruba stejný jako kdyby jste si ho koupil/la teď. To vás asi nenapadlo, že si iPhone lidi nekupují jenom kvůli EGU, ale třeba proto, že iOS je lépe vyladěný, cena iPhone tolik neklesá jako u androidu. A iPhone se tolik nekurví jako telefony s androidem- poruchovost. Pokud od telefonu očekáváte, aby vydržel záruku a pak, aby nastala neopravitelná chyba a Vy ste si musela koupit nový, tak já teda očekávám, aby telefon vydržel co nejdéle, samozřejmě při slušném zacházení.

STálo by ale za to zmínit, že ta výbava za dva roky bude stát v jiném modelu polovinu, mnohdy i méně.
Nevim kde na to chodis. Mame v praci tak 10 jabkacu a vsechny do jednoho se serou. Je to obycejny cinsky srac s iosem, ktery netvrdim ze je spatny.. ale za ty prachy? Tuk tuk... Mam rok xiaomi a slape to kupodivu bez chyby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]