Nejste přihlášen/a.
Měl by stačit 16A/B, podle rozběhu, max. C
K ochraně motoru by mělo být nadproudové relé, dimenzované podle štítku na motoru. Hodnota na štítku by měla být uprostřed hodnoty, na nastavení relé.
Zásuvku na domě mám 32A, jištěnou 20A/C. Zatím se mi nikdy "nepovedlo", jistič "vyrazit". A to jsem řezal na pile, míchal míchačkou i svařoval. Takže pro běžné domácí použití dostačující.
1) podívej se jaké vedou k zásuvce vodiče, jejich materiál a průřez, uložení kabelu či vodičů 2) najdi si tabulku zatižitelnosti dle způsobu uložení kabelu k zásuvce a najdi tam maximální možné jištění, 3) koukni na typ zásuvky, bývají na různý proud. 4) určení jističe: Proud kabelem ani proud zásuvky nesmí být překročen a větší než 25A nemá smysl dávat. Pokud je rozběh hvězda - trojúhelník, může 16A stačit, ale vyhoření motoru jistič nezabrání, ten chrání vedení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.