Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou čtečku knih pro seniora?

Od: oluska odpovědí: 12 změna:

Prosím o tip co nejlevnější,jsem studentka.Má to být dárek.Děkuji moc *srdce*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mně nejvíc vyhovuje telefon. Cokoli většího je těžké do ruky.

petula00*
hodnocení

0x

Nejlevnější je asi tato. czc.cz/...

Před dvěma lety jsem podobnou Pocket bock Basic2 dostal k narozeninám a jsem navýsost spokojen.Už ten typ sice přestali vyrábět,ale ten odkaz jej nahrazuje.Na Alze jsem viděl i použitej Basic2 Čtečky se dají stahnout i do jakéhokoliv tabletu.

PocketBook, ne PocketBock :)

Nicméně s výběrem souhlasím.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. A jak "letitý" je ten senior? Většina starších lidí má problém s očima. Osychání oční bulvy - pálení očí, šedý zákal - namáhavé zaostřování, krátkozrakost - brýle tlačí na nose..., a oči pálí a bolí z toho hlava. A čtečka (+ event. podsvícený displejíček) velmi namáhá oči. Obávám se, jestli je to vůbec vhodný dárek. Já bych ze čtečky byla nešťastná a po chvíli čtení asi i vzteklá. Proč ne normální papírovou knihu? Starší ročníky papírová kniha spíš potěší... Ida

tqzzs

Čtečky využívají displejů popisovaných jako elektronický inkoust. Cokoli je zobrazeno, je monochromatické, pozadí je světlé, text tmavý, nesvítí to samo, i když některé tuto funkci mají tak nemusí, lepší je na to svítit zvenku, prostě skoro vše stejně jako kniha a poloviční až třetinová váha knihy, stovky knih v jednom zařízení, možnost zvolit si veikost textu od blecb po kobyly, záložky s ihned naoezeni, nabíjení 1-2x měsíčně.

idanova: měla jste někdy čtečku? Myslím "opravdovou", s velkým e-ink displejem? Já jsem docela velký čtenář, ale papírovou knihu jsem neměl snad sedm let v ruce. A snad ani už nechci.

petula00*

idanova-čtu papírové knihy i knihy ze čtečky.Nemám žádný problém přecházet mezi nimi.Ve čtečce mám zrovna rozečtenou knihu (Dějiny Ameriky) 1953 stránek.To by v papírové podobě bylo asi těžko myslitelné.Papírovou knihu přečtu tak cca do týdne(podle množství stránek) Tu Ameriku odhaduji tak na 4měsíce až půl roku.:)

idanova.

když knížku pro seniora, tak není lepší možnost než E-Kniha, je lehká do ruky, text se dá zvětšit dle libosti a E-knihy pokud mají e-ink displej se světlem, tak se nejedná o posvit jako mají LCD displeje počítačů, tabletů a mobilůje to světlo, které dopadá ze strany textu, jakoby jste četla papír pod lampičkou.

Že by jste byla z e-knihy nešťastná nebo vzteklá? Nevíte o čem píšete :-D

hodnocení

0x

V každém případě "opravdovou" čtečku, s displejem e-ink. Rozhodně ne nějaký tablet nebo podobně. A vybírejte ze značek PocketBook nebo Kindle. Pocketbook je podle mě lepší. Konkrétní typ nechám na vás - vězte však, že komfort a cena jsou v přímé úměře.

oluska
03.10.18 09:29
hodnocení

0x
Dik moc

oluska
hodnocení

0x

Děkuji,kouila jsem Pocketbook. Chci tam babičce postahovat zdarma nějaké knihy,spíše klasiku,romány,poezii...Poradíte prosím kde stahujete vy? Moderna ji nebaví,ani žádné severské detektivky atd.,preferuje klasiku.děkuji moc *srdce*

uloz.to/...

war-forum.net/...

warforum.cz/...

A abych předešel komentářům hnidopichů: stahování pro vlastní potřebu je legální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]