Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip jakou koupit lednici?

Od: pavlik* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, jakou koupit lednici? Chtěl bych aby byla lednice i mrazák samoodmrazovací, výška okolo 180cm. Cena 10-15tisíc.
Máte nějakou zkušenost?
Děkuji vám tady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Již mnoho let mám v kuchyni vše Electrolux a maximální spokojenost.

hodnocení

0x

Ještě chybí info jak velkou, nebo kolik je vás doma, kolik má mít spotřebu, jestli mrazák dole, nebo nahoře, barvu aj...

hodnocení

0x

Ideální je lednice s dvěma kompresory, v případě poruchy jednoho, vždy aspoň jedna z částí běží.

still10k*
hodnocení

0x

Hlavně nekupujte Liebherr. Velmi špatné zkušenosti. Teď máme Bosch, zatím dobrý.

krtek66
hodnocení

0x

Bosch...drží jak helvétská víra

pavlik*
hodnocení

Dobrý den,
lednici chceme bílou, mrazák dole. Doma jsme celkem 3.
Děkuji vám
fram

*palec*Pak jedině Whirpool lednice.heureka.cz/... Málo žere a hezky vypadá.

A má plno heblat a všeho, jak by řekla Babička z Bělidla.

joudis*
hodnocení

0x

Přesně Lieber již neee Také nás zklamal Nyní Siemens shodný s Boschem ...za me Bosch - Siemens možná i Gorenje Česky Calex jako mrazak chodí pres 20 let ale ten se již nedělá tak kvalitní i servisak říkal at si ho necháme když kleknul kompresor vyplatí se oprava ...

fram

Moje Calex jede nepřetržitě už ke 40 letům. Promražuje odshora až dolů, když je zima. Rozmražuje se mrazák při čištění ručně, tj vařič do kastrolu s vodou na prkýnku:). Prý bere hodně proudu, je to pravda? Jinak jí nic nechybí (možná pořádné těsnění). Opraváře nepoznala, za ty roky..

ladinpraha*

Fram - mám to změřeno u několika ledniček. Ty staré, spolehlivé desítky let, berou okolo 3kW denně. Ty nové si denně vezmou cca 0,75kW, tedy 4x méně, ale jejich životnost se na desítky let určitě počítat nedá. Každý si musí sám spočítat, co se vyplatí.

tomas11*

ladinpraha - jak jste přišel na ty 3 kW u starých ledniček?

vernon
hodnocení

0x
Máme doma mrazák i obě lednice od zn. Philco a lépe jsem koupit nemohl!
Sračkám typu Elektrolux nebo Bosch se doporučuji zdaleka vyhnout, nemají tak kvalitní kompresory.

sarka36
hodnocení

0x

Já mám lednici značka Amica a super mám ji už 13let..zatím jede.

tomas11*
hodnocení

0x

pro ladinpraha -

Třicet let stará lednice překvapila: Spotřebovala jen 0,67 kWh

O starých ledničkách se všeobecně říká, že jsou energeticky velmi náročné. Těšili jsme se proto na test téměř třicet let staré lednice Calex o objemu 170 l, která je umístěna v kuchyni rodinného domu, v níž se teplota pohybuje kolem 19°C. Lednice je postavena daleko od sporáku i topení.

Návod na obsluhu lednice udává spotřebu 1,2 kWh za 24 hodin. Výsledky měření byly více než překvapivé. Za 24 hodin svého provozu lednice spotřebovala 0,67 kWh elektřiny a její provoz tak stojí přibližně 3 koruny denně, resp. 1 100 korun za rok.

tady zdroj -

nazeleno.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]