Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při zapíná i PC

Od: kucharmartin odpovědí: 19 změna:
19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Špatné zapojení, nekomunikují komponenty, ... Přivezte to k nám a ukážete, co jste kam zapnul a napojil. pak lze poradit.
Jj, to bylo jinak řečeno: nevidíme, co jste kam zapojil a jak postupoval. Evidentně jste dělal něco bez dostatečných znalostí. Další pokusy vám můžou odpálit desku. Rada přes internet je ve vašem případě nebezpečná. Musíte najít fyzicky, tj. Osobně někoho, kdo se v tom vyzná. Ten vám znovu vše zapojí až zkontroluje kompatibilitu. Data z disku může zachránit, nové nainstaluje OS.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, odpojte jeden HDD (ten bez OS) a zkuste PC znovu zapnout. Také můžete zkusit zapnout PC v nouzovém režimu. Zdravím!

doplněno 28.09.18 08:39:

Jestli máte instalačku OS Windows na CD / DVD, tak udělejte celou instalaci znovu (i s rozdělením HDD a jeho formátováním). Přijdete o všechna data na tom HDD, ale už by to mělo na novém HW fungovat. Pokud je HDD již rozdělen na oddíly, tak formátujte pouze oddíl C (a na zbytku HDD se snad data zachovají). Pouhý přenos OS ze starého HDD (který byl v PC s jiným HW) na nový HDD (a PC s novým HW) nefunguje.

kucharmartin
hodnocení

Pokud vložím USB s operačním systémem tak na mě vyskočí
Chyba při zapíná i PC #2

hodnocení

2x
Operační systém nainstalovaný na jednom PC vůbec nemusí fungovat na jiném. Tohle bych viděl jaki problém.
Zkusit čistou instalaci systému, zda to bude fungovat.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jsem to celé správně pochopil, tak jste měl PC s OS Windows. Vy jste v PC změnil komponenty a stvořil si nový PC. A patrně se pokoušíte dostat původní OS Windows na nový HDD, ale zapomínáte, že máte nový HW (máte vlastně nový PC) a OS Windows je takto nepřenosný - musí se na nový HW zase nově instalovat. Pokud máte nový (čistý a prázdný) HDD, tak instalujte OS tam a později si ze starého HDD můžete data zachránit (přenést na nový HDD, ale nikoliv OS jako celek, který nabootujete). Takže, chtělo by to originální instalačku OS Windows nainstalovat na nový HDD (při odpojení starého HDD, aby byl v PC během instalace jen jeden). Zdravím!

doplněno 28.09.18 09:20:

kucharmartin - ovšem, to, co je nové (nový HW), je to podstatné. Už nemám sílu to více vysvětlovat - zkrátka máte nový PC a musíte tam OS Windows nově instalovat (nepřenášet ze starého PC). A končím.

kucharmartin
hodnocení

Ne hdd jsou původní nová je jen základní deska procesor a paměti RAM a právě proto se divím proč to nejde podle mě je důležitá OCHRANA PROTI PREPISU
rv*

Máte jiný hardware, než na který se původní windows nainstalovala. Někdy to může fungovat, jindy (ve vašem případě) nemusí. A to ze dvou důvodů

1. - nainstalovaná verze windows nemá správné ovladače pro nový hardware (protože je na starém hardware nepotřebovala)

2. Microsoft (ani výrobce notebooku) nechce, aby to, co je nainstalováno při prodeji, se dalo přenést na jiný počítač a proto zabrání spuštění při detekci změny hardware.

karel556*
A pokud se nemýlím,tak licence Windows je vázána právě na základní desku, tu jsem též měnil a musel jsem Windowsy přeinstalovat a aktivovat.

hodnocení

0x
Děkujeme za informaci. Máte to rozbitý.
Pravděpodobně disk, ale klidně to může dělat i cokoliv jiného. Takhle z fleku podle jedné fotky těžko radit.

kucharmartin
hodnocení

pro počítač jsem ještě ani jednou nezapomeň jelikož tam je nová základní deska zdroj procesorem a tak jsem to chtěl zapojit zapojil jsem to zapnul jsem to a najednou mi to umřelo (video) jinak disk předtím fungoval nebo oba dva disky předtím fungovaly na staré základní desce, a jediný S čím si nevím rady abych jakoby přeinstaloval ten Windows co tam mám teďka v tak je tam ochrana proti zápisu a nevím jak se toho zbavit jediný Do čeho mám přístup je příkazový řádek

kucharmartin
hodnocení

pro počítač jsem ještě ani jednou nezapl jelikož tam je nová základní deska zdroj procesorem a tak jsem to chtěl zapojit zapojil jsem to zapnul jsem to a najednou mi to umřelo jinak oba dva disky předtím fungovaly na staré základní desce, a jediný S čím si nevím rady abych jakoby přeinstaloval ten Windows co tam mám teďka v tak je tam ochrana proti zápisu a nevím jak se toho zbavit jediný Do čeho mám přístup je příkazový řádek

kucharmartin
hodnocení

a v tom případě máte pobočku teda kde Protože jezdit do Prahy 3 kilovou krabici kterou ne strčím do batohu jestli by to teda nešlo vyřešit nějak jinak nebo nějakou popřípadě nějakou fotkou jestli vám to třeba nebudu moct nafotit a jestli byste mi neporadili jak s tím
ben®

kucharmartin - kolega jen žertoval.

kucharmartin
hodnocení

nemůžu provést čistou instalaci jelikož mi to píšeš že disk na kterém je operační systém uzamčený a nejde tam nic přepisovat

kucharmartin
hodnocení

Odebral jsem jeden hard disk a Vyskočila mi chyba
Chyba při zapíná i PC #3
kucharmartin
hodnocení

UPS omlouvám se...

chechtaky
hodnocení

0x

Zdravím,

Pokud nepotřebujete něco na alespoň jedom disku pak bude nejjednodušší to přeinstalovat s jedním diskem. Ochrana proti zápisu může být, ale tak možná na OS adresářích s uživatelskými účty.

Když se korektně načte instalační medium DVD, bootovací USB, tak lze pracovat s připojenými disky (oddíly, formát apod.)

Tzn. v biosu nastavit pro boot instalační zařízení před hdd a provést novou instalaci na zformátovaný oddíl.

Pokud se pokoušíte rozjet (opravit) OS na novém hw (deska a cpu), pak je šance poměrně malá.

hodnocení

0x

BFU, co neumí ani pořádně vložit fotky, si upgradoval počítač páč mu kucí řekli, že to jenom sestavíš... a teď se diví, že to nejede.

Ani si nezjistil, jestli procesor s deskou, které tam nabastloval, jsou vůbec kompatibilní např. verzí BIOSu.

Nemá ponětí o tom, jakou verzi OS má, jestli přenosnou na jeden počítač, nebo nepřenosnou...

O BIOSu si myslí, že jsou to bio cereálie nebo co.

A tak dále.

Napiš sem HW sestavu a operační systém a jeho verzi, pak se možná něčeho dobereš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]