Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvití LED bodovky

Od: marty* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám v chodbě 3 bodovky 12V - halogenky 20W. Chtěl jsem je v rámci úspory vyměnit za LEDky 3W. Když jsem zkušebně vyměnil jednu, vše v pořádku svítilo. Když jsem ale vyměnil všechny 3, tak při rozvícení bodovky vždy jen bliknou a zhasnou.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqgs
hodnocení

4x

Nepíšete nic o výměně zdroje. Zdroj na halogenky bude mít pravděpodobně nevyhovující parametry co do minimální zátěže. Typicky bych na 3 žárovky 20W čekal zdroj pracující v rozmezí výkonu 20-80W, který prakticky bez zátěže nepracuje.

hodnocení

3x

Máte tam zdroj, který potřebuje nějakou minimální zátěž, jinak se vypne.

60W bylo OK, 43W bylo taky OK, ale 9W už je pro něj málo.

marty*
hodnocení

Myslel jsem si, že to bude tento problém :( díky

zatím to zkuste a případně provozujte s 2x LED a jedním halogenem, 26W by snad mělo být OK aby to fungovalo.

Jinak bude potřeba vyměnit zdroj za jiný - slabší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]