Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes mi dovezli nový set-top-box DVB-T2 a mám ho zapojený v elektrice čtyři hodiny.A je ten set-top-box horký.Je to normální nestane se tomu set-top-boxu něco když je horký?Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
jako amatér jsem se zabýval otázkou proč hřejí /topí/ téměř všechny setoboxy. Odpověď je celkem jednoduchá a sice vždy je osazen malý hliníkový chladič. Je třeba zvětšit celkovou chladící plochu. Po otevření přístroje sice příjdete o záruku, ale po zakoupení a nainstalování většího hliníkového chladiče bude vše funkční. Ověřeno a moje zkušenost.
Dobrý den, je to normální, resp. měl by mít "pouzdro" z plechu a tam větrací otvory (které necháte volné). Když z toho mého STB vyndávám flashku, tak je i ona docela teplá, ale zůstává funkční. Zdravím!
P.S. Horký je při provozu - v pohotovostním režimu už nikoliv.
STB patří k přístrojům, které více hřejí a výrobce s tím počítá. Proto by měl být jeho kryt vyroben z plechu (nikoliv z plastu). Jestli je ten Váš STB "plechový", tak to bude OK (jenom nesmíte zakrýt ty větrací otvory).
Co znamený horký? Pokud tam neudržíte ruku, pak ano, je horký více než by měl být a hrozí riziko poškození nebo i požáru.
Tam okolo set-top-boxu nic nedávám.Mám další set-top-box ale na satelit.A ten set-top-box je v pořád zapnutý 24 hodin a 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. Pět let mám set-top-box a stejně taky hřeje a nerozbil se nám vůbec.Takže si právě myslím že to vydrží taky několik let. Ale ten set-top-box mám u sebe v pokoji pro pozemní vysílání DVB-T2.A přišlo mi to včera kolem sedmé hodiny večer a ihned jsem ten nový set-top-box zapojil do zásuvky a mám ho zapnutého pořád ani ten set-top-box vůbec nevypínám přes dálkové ovládání.
Mám špatné zkušenosti DVB-T2 Zircone a Alma 2800. Již u čtvrtého přístroje odešel zdroj, naštěstí v záruce jednou po záruce a oprava stála 350Kč to je skoro polovina jeho ceny. Nemluvě o dalších reklamacích opravených v záruce a jedenkrát neopraveno výměnou za nový kus. Tak častá porucha zdroje svědčí o jeho špatném navržení a vyšší provozní teplotě přístroje. Mám již 5 přístrojů abych vykryl období některých v reklamaci. Každý den trnu který se opět pokaká, zda budu mít nahrané pořady či je budu moci v pořádku přehrát. S tou reklamací v záruce naštěstí krom stráveného času s balením před odesláním, nemám připomínek až na jednu okolnost, přístroj mi vrátily s tím že byl bez závad, naúčtovali mi cca 300Kč přepravné. Nevím co si o tom mám myslet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.