Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží baterie v blistru?

Od: simonka odpovědí: 15 změna:

Dd, na chatě nám v celé lokalitě při kalamitách jako byl nedávno hurikán často vypadá elektřina, proto máme vždy zásobu svíček a baterek (svítilen). Pokud kupuji náhradní baterie do baterky: jak dlouho vlastně vydrží obyčejné baterie v blistru? Mám koupit obyčejné nebo dobíjecí? Děkuji *slunce*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Obyč moc dlouho nevydrží a vytečou.. Alkalické kvalitní nekolik let, při vybítí taky vytečou. Dobíjecí vydrží dlouho , ale musí se udržovat (správně skladovat)

= obyčejné nebrat. Alkalické - výborný poměr výkon - cena jsou Aerocell z Lidlu.. Nabíjecí - dobré jsou taky z Lidlu, 4 ks AA nebo AAA za stovku, NiMh s nízkým samovybíjením (ready to use)...

hodnocení

3x
V Číně se kolem 200,- dá koupit powerbanka se solarním panelem. Jeji součástí je i cob čip který vydrží svítit celou noc. A sviti fest takže je od něj opravdu dobře vidět. Taková potvora položená na okno aby se dobíjela by pro vás nebyla špatným řešením. První co jsem kupoval drží už víc jak 3 roky bez ztráty kytičky. Ze sítě jsem ji nabíjel akorát dvakrát, jinak vystačí se solárem.

hodnocení

0x

I baterie a akumulátory mají vyznačenou dobu minimální trvanlivosti. Bohužel ne na blistru, ale na samotné baterii.

Mám doma právě ty alkalické Aerocelly z Lidlu a mají minimální trvanlivost do 03/2024. Takže se dá zobecnit, že alkalické baterie v blistru vydrží nejméně 6 let.

PS: Alkalické Varta Energy z Normy mají 12/2022.

doplněno 25.09.18 19:35:

@totak: Tak přesně tu mám. Po jednom roce je po ní. Nenabije vůbec nic, svítit svítí, ale s výdrží to nebude žádný zázrak vzhledem k tomu, že vnitřní aku jsou v čudu*cert*

doplněno 25.09.18 19:55:

@ladinpraha: Prosím, uveď příklady baterií, které mají vyznačenou mnimální dobu použitelnosti 10 let a podlkady pro tvá další tvrzení. Bez doložení je považuji za pofidérní a zavádějící.

simonka
25.09.18 19:15
hodnocení

dik!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Alkalické baterie mají většinou min. trvanlivost 10 let. Obyčejné možná kratší. Do baterky jsou nejvhodnější baterie obyčejné, ale pokud ji používáš často, tak bych pořídil nabíjecí. Ty je ovšem potřeba udržovat a občas je nabít. Alkalické jsou vhodné do přístrojů, které mají malou spotřebu a baterie v nich vydrží rok a víc. Pro tvoji potřebu by byla nejvhodnější akumulátorová svítilna, která má držák a je ze sítě udržována nabitá.

doplněno 25.09.18 20:03:

@totak - tobě fakt nehodlám nic dokazovat. Pro tazatelku jsem uvedl svoji zkušenost, o které nehodlám polemizovat. Je zcela na ní, jestli si z ní něco vezme nebo bude sbírat zkušenosti vlastní.

doplněno 25.09.18 20:05:

@totak, promiň, to platilo na @satama.

Jak dlouho vydrží baterie v blistru?

Nepolemizuj. Aroganci moderátora stejně nezapřeš*smich*

Jinak zkušenosti jsou dost odlišné a taky je tady nevnucuji.

A přestaň hulit. Pak píšeš nesmysly*smich*

hodnocení

0x

Jestli tomu dobře rozumím, chcete kupovat baterie v blistru do zásoby. To je ale nesmysl. Baterie se samovolně vybíjí i když není v provozu.

Není to nesmysl, pokud je do cca 5 let spotřebuješ;)

satam® - Myslel jsem to tak, že jsou stále na trhu, tak nemá smysl dělat nějaké dlouhodobé zásoby. To, že baterie ztrácí výkon, je dáno fyzikálními zákony. Doufám, že nechceš tvrdit, že za pět let na tom bude baterie stejně jako při nákupu. To by pouze znamenalo, že elektroobor není tvůj ideální šálek kávy.

@ferax: Budeš se divit, ale při dnešních technologiích a pak při dodržení podmínek skladování budou ty alkalické baterie po 5 letech skoro ve stejné kondici, jako nové;)

Mysli si, co chceš, ale za mých 60 let se v elektřině a hlavně elektronice a věcech souvisejících trochu vyznám*smich*

Ok, nebudeme slovíčkařit, vlastně o nic nejde, je to prkotina kolik nějaká baterka vydrží nebo ne. Taky záleží na výrobci.Někdo vyrábí lepší, někdo horší. Všechno je kšeft. Mě spíše překvapilo, že chce někdo kupovat baterky do zásoby, jako kdyby končila jejich výroba.

Ještě dodatek, u alkalických baterií jde pokrok opravdu mílovými kroky vpřed. A při správném skladování nás mile překvapí. Satame, sorry, vidím, že v důchodu už nemám o všem přehled jako dřív v práci.

oenergetice.cz/...

hodnocení

0x

Jestli dobře rozumím dotazu, chcete kupovat baterie v blistru do zásoby. To je ale nesmysl. Baterie se samovolně vybíjí i když není v provozu.

jabraka*
hodnocení

0x

Cesta je trochu jinudy.Ne hledat vhodnou baterii,ale vhodné svítidlo.Mám na chalupě svítilnu - čelovku,na 2 AAA články.Svítím s ní teměž dva roky,aniž by byla potřeba zdroj proudu vyměnit.Ale svítí díky LED svítidlu.Velmi malá spotřeba dovoluje několikanásobně prodloužit životnost.

JABRAKA

Jabraka®: Já mám za posledních 5-6 let velikej problém se svítivostí právě čelovek. Vyzkoušel sem jak obyčejný tak nabíjecí baterie a můžu zodpovědně říct že ani nabíjecí čelovka (nevím jak se ten nabíjecí porychtung jmenuje) pro mně není to pravý ořechový.
Tu čelovku přitom používám pro jízdu na kole asi 3-4x týdně cca na 3 kilometry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]