Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potýkám se už pár týdnů s problémem týkajícím se místa v úložišti v telefonu, ale teď už to začíná gradovat, a nevím si s tím rady. Mám telefon od Vodafonu, Vodafone smart turbo 7, VFD-500, operační systém Android 6.0. Mám v telefonu SD kartu, 4 GB, momentálně naformátovanou i jako vnitřní úložiště.
Problém je ten, že mi telefon neustále hlásí, že má nedostatek paměti, přitom veškeré větší aplikace jsem smazala, opravdu už tam mám jenom naprosté minimum, Idos, WhatsApp, Adobe reader a nějaký nákupní seznam či co. Vše ostatní jsem smazala, nemám žádné obrázky ani jiné mediální soubory, prostě nic. A i přesto to neustále hlásí toto. Fakt už nevím, co mám smazat. Horší je, že už ho nemůžu pořádně používat ani k jeho hlavnímu účelu, že, protože u SMS mi hlásí, že některá data mohou být ztracena, u WhatsAppu, ať uvolním místo, nebo nebude aplikace správně fungovat. Už jsem z toho zoufalá a nějakou opravu si dovolit úplně nemůžu, navíc ho denně používám k pracovní komunikaci.
Takže mě napadlo nahodit tam tovární nastavení, protože to by mělo vše nepotřebné smazat, je to tak? Myslíte si, že by to pomohlo? A co s tou SD kartou?
Všem děkuji za rady.
Projděte tohle: Nastavení/Správce aplikací
Projděte jednu po druhé a u každé klikněte na ÚLOŽIŠTĚ. Co jde tak změňte na ULOŽENO DO Na kartu a všímejte si hodnoty PAMĚŤ. Pokud bude mít aplikace např 100MB klidně dejte VYMAZAT PAMĚŤ. Jsou to soubory, které si aplikace uložila a klidně si je může stáhnout znovu, pokud je bude potřebovat. Většinou jsou to staré věci, které už nepotřebuje - vlastně cache.
VYMAZAT DATA neee! To už maže i váš profil, nastavení apd.
Pokud máte méně místa než 500MB už aplikace tohle běžně hlásít a odmítají nainstalovat třeba jen aplikace zabírající 10MB.
bude tam někde SW problém - nejlepší je opravdu tovární nastavení. Ve vašem případě tuší bude lepší vlést do nastavení telefonu, někde dole v nabídce bude možnost "obnovení tovární nastavení"... Ten telefon už dávno nemám, takže nevím přesně.
Pokud nenajdete, obecně se dělá u většiny telefonů tak, že vypnete telefon, zapínáte dlouhým stiskem tlačítka "volume+" a "ON" - zhruba 10 vteřin. Nabídne se pak ono tovární nastavení.
zálohujte si ale před tím všechny kontakty na simkartu
Píšete, že máte málo místa v úložišti a že jako úložiště používáte i SD kartu - použijte tedy kartu s větší kapacitou.
Dál píšete, že máte nedostatek paměti - až tam dáte jinou SD kartu s větší kapacitou, tak všechny aplikace, které se dají, přesuňte na kartu nebo do úložiště. (Systémové nejdou, ale všechny ostatní by měli jít přesunout).
Se nedivím, 4 Gb je velikost operační paměti tak. Udělejte si zálohu a synchronizaci všech souborů, aplikací a nastavení někde na cloudu, třeba Google, pak pořiďte větší kartu např 32 GB, udělejte reset mobilu a pak si ty zálohy z cloudu natáhnete zpět. Telefon bude nastaven stejně, včetně profilů, pošty, kontaktů, prostě všeho akorát s větší kapacitou karty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.