Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vada led displeje u televize

Od: rv* odpovědí: 6 změna:

Setkal se někdo s touto vadou LED displeje u televize a co jí mohlo zapříčinit? Myslím ty černé kruhy - vlevo nahoře a vpravo dole.

Vada led displeje u televize

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Následek dětské hry? Zásah míčkem? Ale musím přiznat, že takovéto poškození jsem ještě neviděl, většinou tam zůstanou nějakě barevné pruhy.
Ještě mě napadá nějaké teplotní poškození, ale ta geometrická pravidelnost a ostré okraje jsou zvláštní. Není lupou ve vypnutém stavu vidět poškození?
Jestli máte doma děti a ty třeba Nerf pistoli, udělal bych pokus..
doplněno 20.09.18 17:31: Nejspíš se kloním k tomu zásahu míčkem, nebo něčím měkkým, co nepoškodilo plast, ale vytlačilo tu aktivní vrstvu tekutých krystalů.

ladinpraha*
hodnocení

0x

U starých CRT TV se takhle projevovala hra s magnetem. U LCD jsem se s tím nesetkal, ale první, co bych vyzkoušel, by bylo vytažení TV ze zásuvky na 24 hodin.

rv*
hodnocení

Tak po rozebrání příčina odhalena. Pečlivá hospodyňka zanechala uvnitř stopy zateklého čistícího prostředku. Zatekl jen dole, ale dostal se a propojil nějaké mikrospoje, což vede k trvale černým pixlům.

Nemáte foto? Není to totiž pravděpodobné. Doprostřed zobrazovací plochy mezi folie přece prostředek zatéct nemůže, a když se dostane po obvodu do přívodů, tak se to z principu projeví jako vodorovné, nebo svislé pruhy. Navíc kolem černých kruhů je světlý okraj, to působí jako mechanické poškození.

Našel jsem na netu pár podobných případů. Někdy se jim to daří částečně vytlačit.

rv*
hodnocení

Tak jsem se snažil dle návodu černotu vytlačit ke kraji. Pohybuje se, ale vytlačit nejde. Takže konečný stav je horší, než počáteční. Navíc ta vlevo nahoře asi vlivem gravitace klesá dolů. Příčinu poruchy ale stále neznám, protože displej se zdá po obvodu těsný - zkoušel jsem, jestli se dovnitř dostane obvodem líh i benzín, ale nedostanou se tam.

Displej zařazuji mezi neopravitelné díly určené na pokusy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]