Dobrý den, na svém bytě mám starý rozvod rozhlasu dle mého ovládaný touto součástkou. Chci se zeptat jak se přesně tohle jmenuje a jestli by se to dalo použít na ovládání (tlumení a zesílení) světla (25W 220V). Nebo jaké podmínky by mělo osvětlení splňovat aby se to touto součástkou dala ovládat intenzita osvětlení. Děkuji za odpovědi
Bude tam potenciometr, nebo vícepolohový přepínač pro nastavení hlasitosti. Přímo tím regulovat světlo nemůžete, ani mi není jasné, proč to chcete, síť tou krabicí přece nevede.
Dobrý den, zřejmě jde o pozůstatek rozhlasu po drátě (přepínač hlasitosti či její regulace). Bylo to určeno pro "slaboproud", tak 220 V do toho nepouštějte. Myslím, že už to můžete vyhodit. Zdravím!
doplněno 20.09.18 14:50:
nikk - šlo by to využít pro slaboproud, ale konkrétní účel momentálně nevím.
Je to 4 polohový přepínač a pár srážecích odporů (trafo by se tam nevešlo). Pro elektrokutila možná zajímavá součástka, pro běžné použití naprosto k ničemu.
Já bych to ne vyhazovat,může se ještě hodit na regulaci otáček malých elektromotorů max.na 24V. Ale 230V do toho nepouštějte! ! doplněno 20.09.18 20:20: Pokud možnost,zkuste jej otevřít a vyfotit vnitřek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.