Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, koupil jsem si před rokem a půl mobilní telefon (normálně na sebe), a šéf mi navrhl že když ho budu používat jako pracovní mobil, tak ať si požádám tu firmu co mi ho prodala, aby to napsali raději na jeho firmu, on si to dá do nákladů a tu daň kterou na tom ušetří, mi vrátí v penězích. Tak se taky stalo a nyní nastal problém, kdy po roce a půl od nákupu mi telefon kleknul a chystám se ho reklamovat, jenomže jak jsem se teď dočetl na internetu, tak protože byl mobil objednán na IČO, tak je tam nějaká zkrácená záruční doba..
Je z toho nějaká cesta ven? Děkuji za rady.
Namísto reklamace můžete žadat o nezáruční opravu. Není to nic hrozného, v servisu nejdřív určí závadu a vystaví cenový návrh opravy, ten pošlou emailem a nechají si ho schválit, nebo zamítnout. Když zákazník s opravou nesouhlasí, pošlou mu telefon zpět za cenu diagnostiky a dopravného, tj. pár stovek. Nic moc jiného vymyslet nelze, "pravidla hry" ohledně záruky jsou už nastavná.
Není z toho cesta ven. Co jste před rokem a půl ušetřil na dani, nyní vložíte do opravy. (Zaplatil Vám zaměstnavatel celou cenu mobilu, nebo si ji jen "dal do nákladů"? → Nešlo o podvod?)
K odpovědím uživatelů @Nikdo a @Majsterjoe: → obchodní zákoník platil do 31. prosince 2013.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.