Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký obyčejný přístroj na nahrávání doma?

Od: misa503® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den.

Marně se pídím po nějakém nahrávacím přístroji na doma. Prostě bych potřeboval nahrát třeba jak dítko zpívá, říká básničku a tak. Hlavně bez točících kazet. Něco digitálního. Obyčejného, co prostě lze použít k nahrávání doma tak asi do dvou metrů - vzdálenost - by mi stačilo. Abych si to mohl přehrát pak hned na tom přístroji nebo eventuelně v PC.

Případně by to nahrané šlo uložit v PC. Nebo DVD a podobně.

Nemá náhodou někdo s tímto nějakou dobrou zkušenost či nápad co by stálo za úvahu?

Děkuji za případné rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Záznamník v telefonu. Na tohle plně dostačující.

hodnocení

Mám obyčejný mobil za 300Kč, umí pouze SMS a volat.

Potřeboval bych něco jiného.

Tak si kupte za pětikilo mikrofon a nahrávejte do počítače přímo. Žádné další věci nejsou třeba, maximálně nahrávací program, ale ten v PC jistě máte, nebo jich jsou mraky ke stažení (audacity).

rv*
hodnocení

4x

Dnes snad mobil + vhodná aplikace.

nikdo*
hodnocení

1x

Digitální diktafon. Ale s rozumnou kvalitou nahrávání bude stát možná víc než mobil, který tu radí výše.

hodnocení

1x

Já doporučuji diktafon se stereozáznamem, nahrávka je pak mnohem lépe poslouchatelná, protože mozek se lépe vyrovná s nekvalitou akustiky místnosti ve stereu než když se všechno nahraje do jednoho kanálu. Některé mobily to dokáží, ale lepší je pořídi si stereodiktafon. S dostatečně dobrou kvalitou záznamu ve stereu není diktafon buhvíjak drahý ;)

doplněno 20.09.18 12:37:

Např.

alza.cz/...

Má rozhodně lepší parametry, než určovala norma Hi-Fi pro magnetofonové přístroje :-D

jabraka*

U MP3 formátu bych o HI-FI nemluvil,ale rozhodně to vyhraje ve srovnání s kazeťákem.

Nokia 230 Dark Silver tento mobil je za stejnou cenu a má kromě kvalitního fotoaparátu také BLUETOOTH ,a další vymoženosti.

JABRAKA

jabraka:

diktafony mají volbu mimo MP3 taky PCM (formát WAV) a všiměte si vzorkovacího kmitočtu u toho Philipse v mém odkazu, to že je kmitočtový rozsah uveden 750-18 000Hz je ve vztahu k použitému reproduktoru, audio výstup poskytne do sluchátek, nebo dobrého zesilovače dost solidní signál ;)

hodnocení

Nemá český návod, tak nic.

Co nemá český návod?

hodnocení

1x

hodnocení

0x
Když si koupíte od 2k chytrý mobil, tak ten nahraný hlas dítka budete mít i s videem. :)
hodnocení

Chytrý mobil prostě nechci.

rv*

Tak do něj nedávejte sim kartu a říkejte tomu třeba chytrá videokamera.

*bzum*To už je snad lepší levný kompakt než chytrý telefon bez SIM karty, ne?

rv*

Nojo, ale ten telefon bez sim mi aspoň v nouzi poslouží k zavolání záchranky.

rv: na to už tazatel telefon má.

hodnocení

Nakonec jsem si koupil TABLET 10.1 se stojanem, který má foto i video a krásně je slyšet v místnosti i přímo nahraný zvuk bez sluchátek. A je možno i vše uložit do PC.

To jste mohl s mikrofonem nahrát rovnou do PC i bez tabletu a ušetřil byste peníze.

jak se říká: komu není rady, tomu není pomoci *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]