Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení v androidu mobilni data kontra wifi

Od: josefkinak odpovědí: 9 změna:

dobry den, mam dotaz na fungovani mobilu s androidem.pouzival jsem donedavna windows mobile system a tam internet fungoval tak ze jsem zadna mobilni data neresil a byla spustena porad a tam kde jsem byl prihlaseny na wifinu tak to tahalo z wifiny a kdyz jsem byl mimo dosah wifiny tak si to cerpalo z mobilnich dat (balicku operatora)

nyni na androidu jsou tam k povoleni ikony jako wifi a mobilni data a ted problem.

zapnu wifi a mobilni data tak si to taha z wifiny

ale kdyz wifinu vypnu a necham bezet jen mobilni data tak to nenacte zadnou stranku?jak to?

jak to spravne na androidu funguje...

musim mit pustene oboji jak wifi tak mobilni data a jakmile se vzdalim od wifi tak to bude tahat mobilni data? nemuzu tu wifi vypnout a tahalo by si to normal mobilni data...

prosim nezlobte se za blby dotaz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Stačí mít puštěná mobilní data.
Některé aplikace se ale po ztrátě wifi připojení nepřepnou na mobilní data. Danou aplikaci je potřeba ukončit a znovu jí rozjet.
josefkinak
hodnocení

tak presne takto to nefunguje...vypnu wifinu...necham zaple mobilni data a stranka mi nenacte..napise pouze offline=probiha pokus o opetovne pripojeni...

vernon
A ukončuješ prohlížeč a zase ho spouštíš? Protože třeba Chrome nestačí jen odstřelit šipkou zpět, musí se ukončit všechny otevřené stránky, jinak běží na pozadí.
Máš stabilní mobilní připojení?
vernon: nesouhlasím. Používám na Androidu Chrome a po vypnutí WiFi normálně hned surfuju dál na datech. Nikdy jsem nic nemusel ukončovat. Stejně tak v jiných aplikacích.

Žádnou aplikaci nerestartuju, Buď používám WiFi (tam kde je k dispozici), nebo zapnu data. Vše funguje jak má, nic dalšího nepřepínám, ani nenastavuji.

hodnocení

0x

Nevím, jaký internetový prohlížeč používáte, ale zkuste se podívat do jeho nastavení. Bývá tam položka, kde musíte mobilní data povolit.

hodnocení

0x

Kde je dostupná WiFi, zapínám WiFi, kde není, zapnu data. Nic dalšího neřeším a funguje vše co potřebuji. Projděte si nastavení, ale nemyslím, že jsem nastavoval něco navíc.

hodnocení

0x

Tohle mi funguje na Opeře i Chrome automaticky. Prostě se to přepíná samo a po pár sekundách prodlevy fungují data z aktuálního zdroje.

Míval jsem ale telefony, na kterých byl problém, řekl bych SW bug v kombinaci s operátorem, že při vypnutí a zapnutí mobilních dat tato občas zaboha nechtěla fungovat (ZTE, SONY.. ). Nepomáhalo zapínat/vypínat data, ani SIM, někdy tomu pomáhalo vypnout telefon, někdy nepomohl ani resart telefonu, ale jen jen smazání přípojných bodů a opětovné stažení nastavení od operátora (ale změna tam nebyla, jen jsem prostě zkoušel cokoli, čím to resetovat). Nakonec jsem zjistil, že nejméně bolestivé je zapnout na alepsoň na 10 sekund mód letadlo a zase ho vypnout. Přišlo mi, že se to dělo pouze u T-mobile. Bylo to dost k vzteku.*zed*

hodnocení

0x

Já mám zaplou wifi a v případě nedostupnosti tohoto signálu se při spuštění pošty nebo internetu objeví "Zapnout mobilní data? ANO/NE", Kliknu ANO a jedu dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]