Nejste přihlášen/a.
Předpokládám že myslíte přívodní kabel pro celou garáž, na kterém pak bude malý podružný rozváděčík pro garáž.
1. Vyměnit rozvodnici za větší.
2. Zkusit sloučit některé stávající okruhy tak, aby se uvolnilo místo pro jeden jistič navíc.
3. Pokud Váš elektrikář zhodnotí že je to konkrétně u Vás možné, tak připojit k přívodním svorkám celého rozváděče. Tzn. bylo by to jištěné stejně jako podružný rozváděč hlavním jističem před elektroměrem. Tahle možnost je ale složitější a sám to nezvládnete.
Z hlavného rozvádzača si potiahnite kábel do menšieho rozvádzača a dajte si tam potrebný istič pre vašu motorickú zásuvku.Neviem aký rozvádzač tam máte,aké ističe a ich prepojenie.Pokiaľ máte už nové ističe a prepojenie takzvaným hrebeňom čiže prepojovacou lištou: ema-elektro.sk/... tak si pripojte vodiče za lištu do ističa na jednotlivé fázy. Pokiaľ tú lištu nemáte,tak by som ju doporučil namontovať a tak pekne potiahnúť kábel podľa vyššie popísaného spôsobu.
pokud je to takhle, tak už je ve hře tolik "ale" že to opravdu musí na místě vidět elektrikář aby navrhnul optimální řešení. Záleží na hodnotách jednotlivých jističů, dimenzích kabelů, způsobu zapojení stáv. rozváděče, požadované zásuvce 400V/32A nebo 16A atd. To už je podle mě nad možnosti téhle poradny. Snadno by se mohlo stát, že to tady s Vámi do detailu rozebereme, vymyslíme ale všechno to může být špatně kvůli detailu který při prohlídce uvidíte ihned.
Od hodin mám rozvedeno do domu i do garáže 400V/32A ... v domě mám varnou desku na 400V. Na RD mám nějakých 14 jističů (nebo víc?) ...
Pokud mi pila 400V 16A vyhodí jistič, vyhodí ho jen v garáži. 32A jsem měl jen na trafosfářečku... když se stavělo, neměli jsme invertor.
qido - V hlavním rozvaděči na DIN lištu dáte řadové svorky, kde dvě svorky z každé fáze přívodu z hlavního jističe, propojíte spojkou (klemou). A z těch svorek připojíte kabel do garáže i ostatní jističe v hlavním rozvaděči. Zelenožlutý a modrý vodič připojíte na příslušné svorkovnice.
Nic nemusíte otáčet, podle použitých svorek, buď vylomíte přepážku na vyznačeném místě a vložíte klemu pod prostřední šroubky, nebo přímo vložíte klemu (má tvar písmene U, s plastem pro uchopení do ruky), do určených otvorů. Na prvním obrázku je svorka, která se s druhou propojí středem, pomocí klemy a šroubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.