Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytrý náramek

Od: cerbygerby® odpovědí: 18 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje chytrý náramek který má všechny potřebné věci - krokoměr, snímač spánku, tlukot srdce atd. a má možnost mít na displeji pořád rozsvícený aktuální čas - ne jenom na klepnutí nebo pootočení ruky, prostě aby byl viditelný čas neustále. Děkuji za odpověď ;)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Osobně jsem takový náramek nenašel, všechny co znam mají OLED displej, který by baterku hodně rychle vybil.
Ale mám teď chytré hodinky Xiaomi Amazfit bip a umí co potřebujete, jsou jen o trošku větší. Displej je reflexní, takže čím víc světla okolo, tím lépe je na něm vidět a zobrazeno je pořád. Tlačítkem se dá zapnout podsvícení, pokud potřebujete zjistit čas i ve tmě.
A výdrž na jedno nabití přes měsíc :)
hodnocení

Zdravím. Super, děkuji za odpověď :)
hodnocení

Můžu se ještě zeptat, když je tedy máte. Čas tedy svítí neustále - nemusím nic mačkat atd. Závisí to tedy na světle čím větší tím se více rozsvítí... Chápu to správně? A ještě jedna věc - fungují všechny ty věci - krokoměr, spánek, tepy atd. i bez připojení Bluetooth? Jako že Bluetooth bude vyplé, ale vše se načítá i normálně a pokud se připojím tak se vše zpětně načte?
Čas je zobrazen pořád, ale displej není podsvícen. Je to jako s papírem, čím více je světla okolo, tím lépe je o jde vidět. Až je tma, musíte si tlačítkem zapnout podsvícení, jinak na tom displeji nic neuvidíte.
A právě díky tomu, že jen zobrazuje a běžně nesvítí, vydrží baterka tak dlouho.
hodnocení

Ok. A ty funkce, fungují i bez toho připojení Bluetooth?

Jako bez připojení k mobilu? Jak co... Tak například hodinky berou z mobilu přesný čas, protože jinak si jej nemají jak zjistit, nebudou vám bez mobilu zobrazovat počasí, uvidíte pouze poslední měřený tep, počet kroků za aktuální den, nebudete si moct nastavovat čas budíku...

Chytré hodinky jsou dělané k tomu, aby se používaly právě zároveň s mobilním telefonem.

hodnocení

To je mi jasné že se musí připojit k telefonu, ale měl jsem namysli to když nechám někde telefon ležet a s hodinkami budu mimo dosah Bluetooth. Takže jestli se bude normálně ukazovat čas, nameří mi to i normálně kroky, tep srdce atd., a poté když se připojím znovu s telefonem vše se zpětně načte.

Jasně, hodinky normálně fungují ikdyž je bluetooth na telefonu vypnutý nebo jsou mimo dosah. Klidně to můžete synchronizovat s mobilem třeba jednou týdně, hodinky si to pamatují a do mobilu se synchronizuje všechno.

Mají i vlastní GPS, takže si aktivitu můžete zapnout přímo na hodinkách a nemusíte mít u sebe telefon ani aby vám zaznamenával trasu.

hodnocení

Koo super to jsem potřeboval vědět. Mockrát děkuji za odpovědi ;)

kerny
hodnocení

2x

Myslím, že tohle všechno bys našel spíš u chytrých hodinek.

10.09.18 14:15
hodnocení

Děkuji ;)

rith
hodnocení

0x

Některé náramky/hodinky mají, že se displej automaticky rozsvítí při pohybu zápěstím. Ono neustálé zobrazování času na displeji bude víc vybíjet baterii.

Přesně o tom ale píše už v otázce ;)
Když si odpustíš snímání tepu, tak ostatní funkce mají třeba No.1 F3 za pár stovek. Zobrazení času je trvalé Načítání denních hodnot se ale o půlnoci nuluje. Neukládá se trvale. Výrobce slibuje roční výdrž na jednu baterku ale praxe je tak poloviční. No.1 F5 mají snímání tepu ale tam už výdrž uvádí jen 30 dní.

rith

Jo máš pravdu. Je to už v otázce. Nějak mi to vypadlo.

kerny
hodnocení

0x

úplně bych asi nebral chytré hodinky za 300 stovky

No to víš, že je u takového zařízení vždycky něco za něco. Ty levné nemají android ale vlastní systém do kterého nic dodatečně nedohraješ. Takže když zjistíš, že hodinky mají krokoměr ale chybí nastavení délky tvého kroku, tak to výrobce žádnou aktualizaci nedoplni. Přitom z délky kroku vypočítávají hodinky bez GPS všechny další údaje - odpochodovanou vzdálenost, spálené kalorie atp. Na druhou stranu i levné zařízení může mít dobrou vybavu. No.1 F3 mají třeba čidlo barometrického tlaku se kterým ti celkem spolehlivě změří nastoupané převýšení, dokonce ti ukáží i nejvyšší denní teplotu, disponují funkcí kontroly kvality spánku a pár dalších více méně zbytečných funkcí. Chybí jen to čidlo tepu.Ale co bys chtěl od hodinek za 18$

hodnocení

0x
Konkrétní zkušenost nemám, ale hledejte spojení "smart watch" a "e-ink". E-ink je typ displeje s velmi malou spotřebou a dobře funguje s vnějším osvětlením, používá se např. ve elektronických čtečkách, ale i v některých chytrých hodinkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]