Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
potreboval bych poradit na co se mam podivat kdy mi blbne susicka jen obcas.
Dela tyhle veci:
- Error 50,
- Nechce se roztocit buben i kdyz to vydava takovy zvuk jako kdyz se to chce roztocit, ale nejde to.
Kdyz otevru dvirka a buben trochu protocim, tak to pak funguje.
Je mi taky divny, ze protoceni bubnu rucne jde hrozne z tezka. Ne tak lehce jako v pracce.
Myslel jsem si, ze to budou uhliky na motoru, ale motor v tehle susicce zadny uhliky nema.
Nemuze to byt treba tim kondenzatorem 8uF co je u motoru?
Nemam neco promerit?
Na desce elektroniky vypada vsechno OK - ve smyslu, ze nic neni zcernale od rozpalenych soucastek a pod.
Diky za rady.
Důvodů může být spousta.Pokud jde bubnem špatně otáčet, mohlo by být špatné nějaké ložisko, ale to by nejspíš za chodu pískalo.
Když se pokusíte pootočit bubnem a má to vůli, tedy kousek to na obě strany jde snadno a až pak se to zarazí (třeba jako volant u starého auta), pak se přidřel např. motor na hřídeli.
Pravděpodobnější ale je, že bubnem nejde pootočit ani trochu, že je jakoby sevřený. To je pak pravděpodobně zanesené filcové těsnění, po kterém buben chodí. Zafoukala se tam vlákna a drobky z prádla a buben "utáhla". S baterkou koukněte do škvíry mezi bubnem a pláštěm. Třeba tam i něco uvízo, punčocha, nebo tak. Může pomoci nějakým úzkým předmětem to vyčistit, vyškránat, ale, musíte si být jistý, že od tam vyškrabáváte bordel a ne filc (což někdy není snadné poznat. protože ta natlačená vlákna jsou vlastně také filcem).
"Je mi taky divny, ze protoceni bubnu rucne jde hrozne z tezka" Tak to být nemá, prázdný buben musí jít prstem lehce otočit. Píšete, že jste ji rozebrak, tak vázne nekde něco, nebo ne?
Tak jednim prstem to protocim, ale musim vyvnout dost silu. Vule pred protocenim zadna neni.
Jinak po vyndani bubnu jsem vsechno prekontroloval a vsechno vypada dobre. Motor protocim bez problemu, napinaci kolecko remenu je samostatne take ok, vodici kolecka na kterych je opreny buben se take protaci bez problemu, na tesnenich bubnu neni zadny bordel.
Proste zahada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.