Dobrý den, ve starém rozvaděči potřebuji vyměnit 4 jističe, zleva 2,6,8,9. Přívod je z vrchu 3 fázový ještě ve starých propojkách. Jak by jste to provedli? Koupit nové jističe a retrofity, pasovalo by mi propojení? Děkuji
Tazatel se ptá, zda bude při použití nových jističů, pasovat stávající propojení, samozřejmě že nebude, rozměry připojovacích míst nejsou úplně totožné.
Pokusil bych se někde sehnat původní jističe, v bazarech, nebo na inzerát (já např. pro svojí potřebu mám náhradní, taky proto, že jsem "od fochu"). Ale uvažoval bych o rekonstrukci rozvaděče. Nebylo by to nic složitého. Propojení by tím pádem bylo nové.
rqts
Ano, vydal bych se cestou výměny celé rozvodnice, nikoli ponechávat dosluhující a kdovíjak ne-fungující jističe. Náklady by nebyly nijak zdrcující.
Nebudou, nové jističe mají jiné připojení a retrofity jsou pouze kryty, které při použití nových jističů, vyplňují prostor po starých jističích, pokud nové jističe nechcete řadit těsně k sobě. A na víc, nové jističe se umisťují na DIN lištu.
Dobrý den, kdybych se rozhodnul vyměnit celou rozvodnici, co všechno bych musel koupit kromě všech jističů také RSA svorky, můstky a i celý plastový rozvaděč? Děkuji
Asi bych nové jističe seskupil pod jednu fázi a těmi uvolněnými nahradil ty vadné, snad ampérové hodnoty nějak vyjdou. Možná osadil všechny nové jističe. Novy rozvaděč by byl dobrý, no spojil bych to aspoň byť jen s částečnou rekonstrukcí el. instalace. Tahat staré tvrdé hliníkové kabely do nového rozvaděče (který bude mnohem menší než stávající) není zrovna příjemné.
Obojí je možné, záleží kdo to bude dělat a jak se k tomu postaví. Použít stávající rozvaděč vyjde levněji. Vymění se jen vybavení, nemusíte kupovat skříňku, pouze se ta stávající trochu upraví, aby bylo možno připevnit DIN lištu a upevnění svorkovnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.