Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenabíhá ladění instalace SetTopBoxu

Od: jirkazhor odpovědí: 3 změna:

Vůbec nenabíhá uvodní nastavení,display se zasekává na0007,natož vyhledávání programů.STB který je instalován DI-WAY DVB T2 ( HEVC H265TV) a přijimač který má být obsluhován je Sharp LC-46DH77E .Zkoušel jsem mnohorát ale bez výsledku.Nevím jestli jsem nesplnil ještě nějaké další požadavky na instalaci,které byste mi ještě doporučili Třeba bodově postup instalace s případnou předpřípravou.K dispozici je propojení Scart i HDMI antena EVOLVEO.Jaké je zapotřebí výchozí nastavení TV a STB.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Výchozí nastavení? V podstatě žádný. Jen připojit anténu a propojit STB s televizí. Je vcelku jedno jakým kabelem. Ale SCART neumí HD, takže použij HDMI. Televizi přepni na patřičný vstup, tedy na ten, kam jsi dal HDMI kabel a pusť STB. U většiny při prvním zapnutí naběhne nastavení a ladění programů. Pokud nechce naběhnout, reklamace to jistí.

rv*
hodnocení

0x

Popis problému je nejasný. Na televizi musíte nastavit vstup z STB a pak by po zapnutí STB mělo naskočit nějaké menu. Pokud to tak děláte a menu vidíte, tak bych zkusil vytáhnout napájecí kabel a po chvíli vyzkoušel znovu. A snad je anténa v pořádku a je s ní možné na jiném přijímači něco naladit.

Jinak i dnešní elektronika se může rozbít a toto může být takový případ.

111®
hodnocení

0x

mně u tazatele nějak chybí zjištění, že se u nich skutečně DVB-T2 vysílá a to ze směru kam je natočena anténa a že má správnou polarizaci. Zkusil bych to naladit u někoho, komu už to chodí. A pak teprve dumal, proč to nechodí doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]