Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie z Číny

Od: tomas26* odpovědí: 5 změna:
Ahoj . Chtěl bych koupit hoverboard a na stránkách se píše, že výrobek obsahuje kvalitní čínské komponenty namísto značkových.U jiného zboží se píše, že obsahují originální baterii Samsung a u toho co jsem si vybral tam Samsung není . Chtěl bych se zeptat, co presne znamená ten kvalitní Čínský komponent? Máte někdo nejakou zkušenost?Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, řekl bych, že termín kvalitní čínský komponent znamená, že to bylo vyrobeno v Číně (čínskou firmou), ale jako zákazník z toho nemáte mít obavu a máte si to klidně koupit. V podstatě mají pravdu, protože i čínské zboží už je vcelku kvalitní nebo to značkové je stejně vyrobeno v Číně. Zdravím!

awipakujyn
hodnocení

5x

vernon> Tohle zjednodušení platilo ale také před 30lety. Dnešní Čína je ale úplně někde jinde.

Třeba mobilní telefony prodané na celém světě jsou z cca poloviny od čínských výrobců. ( Huawei, Xiaomi, OPPO,...atd...)

A ty ostatní Samsung, Apple to z velké části stejně vyrábějí v Číně.

Nebo třeba stavebnictví. Tam také mají velice zajímavé projekty na celosvětové úrovni.

Čína má také svůj kosmický program, kdy na oběžné dráze mají i svou vesmírnou stanici pro lidskou posádku.

Já bych je vůbec nepodceňoval. Třeba střelný prach měli o tisíc let dříve, než mi v Evropě.

hodnocení

0x

Je to jen marketingový výraz.

Přece jste neočekával, že tam napíšou, že tam cpou čínský šunt, protože je to levnější, že?

Na druhou stranu - podobné věci jako ten howerboard se dnes masově vyrábí právě v Číně a to i ,,značkové´´.

Takže shrnuto - nebál bych se toho, je na to záruka ( ovšem pozor, někteří prodejci se snaží akumulátor ze záruky vyloučit ! ) a i po skončení záruky se dá akumulátor repasovat.

vernon
hodnocení

0x
Zjednodušeně řečeno:
Když to navrhli v Číně, je to většinou nekvalitní šunt.
Pokud to navrhli jinde a číňan to vyrábí, ale z čínských součástek které navrhli v Číně, je to taky šunt.
A pokud to navrhli jinde, včetně součástkové základny a číňan to pouze vyrábí (podle "západních" standardů), je to kvalitnější než šunt, ale vlastně je to taky šunt...
Kvalitní výrobky byly pouze Made in Japan a podobně. A před třiceti lety.
Nazor hodný roku 1990 :) Vzpomínám si jak jsem zhruba před deseti lety prohlásil že nakupu některých čínských mobilů není důvod se bát, že značky jako Xiaomi, ZTE či Huawei jednou zaplaví trh. Tenkrát se na mě na specializovaném fóru o mobilech sesypali jako sršni. A kdo měl pravdu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]