Nejste přihlášen/a.
Ale ta folie je dostatečně EKO, to je jen současná móda brát i plastová brčka na pití pomalu jako zbraň hromadného ničení. Samozřejmě to ekoteroristé dramatizují tím, jak moc jsou oceány zasviněné obrovskými plochami plovoucích plastových odpadků.
Jenže ten problém není ani tak v plastech, jako v blbcích, co ty plasty nedávají k recyklaci, ale prostě to hážou kam jen jde. Což je obrovský problém právě v Asii, Číně a pod. U nás je recyklace plastů na celkem solidní úrovni, takže není třeba se z toho hroutit. Prostě ty plasty nahážete do žlutého kontejneru a můžete mít klid na duši.
Až teď jsem zjistil, že chcete tvářet 3mm desky - no to už je trošku jiný kafčo, vyžadující poměrně slušně (čti drahé) průmyslové vybavení - ale ani to není nic zvláštního, tyto technologie vidívám třeba ve výrobě střešních boxů na auta - tam se však používají ABS desky
třeba
Děkuji, pokud by se 2mm deska po vakuovém vytvarování příliž neprohýbala, nemuchlala, atd. tak bych klidně použil 2mm.
Máte s tímnějakou zkušenost? Myslím že klasická PET lahev je moc měkká.
Tvrdší lahve, například zelená, hranatá od Aloe vera nápoje mi přijde už docela pevná.
Co si o tom myslíte?
Snažím se dohledat dodavatele desek z Číny s ohledem na nižší cenu.
Něco jsem našel na Alibaba.com, ale nejsem si jistý že koukám na správný produkt.
Marek
alibaba.com/...
rozměr jsem nenašel.
Na přiloženém videu to vypadá že folie/deska má také okolo 3mm
píšete že budu potřebovat drahé vybavení? Proč myslíte? Co bude podle vás nejdražší?
Viděl jsem že desky nahřívají amatéři třeba i v troubě něbo u infra zářiče/topidla a využívají silnější vysavač či slabší vývěvu.
Děkuji za odpověď.
Na obrázku je použití potravinové folie pro vakuové balení potravin.Protože je to folie,vyrobená z termoplastu,a při balení je ohžáta infralampou,není důvod,používat jinou folii,ta je schválena mezinárodní ekonormou.Nwení zatím vyvinut žádný jiný vhodnější materiál.
JABRAKA
Ta technologie se nazývá vakuform a je stará jako plasty.
Nějak nevím, proč je chcete něčím nahrazovat. Při správném použití a následné likvidaci (ve spalovně) jsou neškodné.
Mimochodem - životnímu prostředí nejvíc škodí ekologisté ..
Nevím, čemu říkáte fólie. Tohle bych spíš nazýval deskou.
Může jít o desku tloušťky 0,3 až cca 2 mm (ve videu píší max 6 mm). Po upnutí do rámu se ohřeje sáláním (tím šuplíkem nahoře). Potom se zdola vysune forma a z prostoru mezi pod změklou deskou se vysaje vzduch. Tím se přitiskne k chladné formě, vychladne a je hotovo.
Nejběžněji se takto zpracovává polystyren a jeho modifikace, jako třeba ABS.
Prodává je kdekdo, použít lze i desky používané v reklamě. Tuto technologii amatérsky používají i modeláři a nepotřebují k tomu drahé stroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.