Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné žárovky GU10

Od: zaliven odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
máme v pokoji 4x5m světlo se čtyřma Led žárovkana s paticí GU10, strašně málo to svítí.
Jsou nějaké silnější žárovky s touto paticí?
Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde si můžete vybrat: zarovky.cz/...

a pro orientaci tabulka:

Silné žárovky GU10

hodnocení

2x
Jenom jedna poznámka mě se těch patic gu 10 na tak velký pokoj zdá málo mám koupelnu 2,6x4 m a mám těch patic tam 7 a světla je tam tak akorát žárovky ledkové 3w ale lumeny nevim
krtek66

já mám koupelnu velikosti jedné vany a prostoru před umyvadlem 1,5x1,5m...a mám tam 3+4 žárovky...ale to spíš z vlastní rozežranosti...mám to na 2 okruhy..klidně by mi stačilo míň..a u toho obýváku..mám taky 2 okruhy...ten co jsem psal je hlavní prostor...pak mám ještě "průchod" do ložnice..tam je jich 5, ale osvětlují ne hlavní část..takže jsem to nezahrnoval do sčotu...

ladinpraha*
hodnocení

2x

jdukolem
hodnocení

0x

Málo svítí,chybí údaj o watáži.

ebay.com/...

krtek66

Ne o watáži, ale o Lumenech! Watáž ti u žárovek nic neřekne o množství světla... Watáž je ti dobrá max a spotřebu

torrrent*
hodnocení

0x

Kupoval jsem na emos.cz. Žárovka s výkonem 4 w a svítí to jako blázen.

zaliven
hodnocení

Zdravím,
moje Led msjí 5W a slabota na tu místnost.
Halegenky se nevyplatí? Svítí se tam tak 30min za den.
krtek66

další takovej...watáž ti nic neřekne o výkonu žárovky a jak moc ti to bude svítit

krtek66
hodnocení

0x

Důležitý údaj, který na žárovce hledejte je světelný tok. To je ukazatel jak moc bude jaká žárovka svítit. Nezaměřujte se na Waty jak Vám tady blbě radí. Watáž je v dnešní době u led žárovek pouze údaj o spotřebě. U většiny žárovek nechávají i přibližný údaj, který odpovídá staré žárovce. Je však nic neříkající. Pro příklad uvádím.

mám wc 1x1,4m... 1x žárovka s 310lm a světla jak na hradě...watáž má třeba 3W

obývák 5,3x4,20m...9x žárovka s 315lm ..spotřeba 3,5W ekvivalent 20W ...( kupzarovky.cz/...

krtek66

Tady jsem našel jakousi historickou fotku

9x 320lm uprostřed místnosti.. na levo je TV s led páskem na pravo v rohu kde není doskládané závěsný LED lustr nad pracovním stolem..

Silné žárovky GU10 #2

zaliven
hodnocení

Zdravím,
mám v pokoji takové kovové světlo, na kterém jsou pouze 4x GU 10, což je podle vás málo.
Koupím nejspíš nové světlo kde budou aspoň 3 patice E27 na žárovky, kde dám 60W žárovky, mohlo by to pak stačit?
Díky

Nedávej tam klasické žárovky, to ti nestačí ta tabulka, kterou jsem uvedl nahoře? Já jsem myslel, že když je to tak podrobně popsané, že to pochopí i průměrně inteligentní medvěd, jak říká klasik.

zaliven
hodnocení

Zdravím,
a co mám dělat když mám světlo hen se 4 paticema GU10, vždy to bude svítit na takovou místnost málo ne?
Když bych koupil nové světlo se 3 paticema E27 a dal tam 3 obyč.žárovky 60W (cca 710lm), bude to podstatně lepší nebo jak to myslíte, že to udělat?
Díky

zaliven® - tak mě připadá, že neumíš číst. V tabulce máš jasně popsáno co je výhodné. Kup takovej lustr, nebo světlo, kam se vejdou úsporky a máš to vyřešené. Poměry svítivosti tu máš jasně vypsané.

zaliven
hodnocení

Zdravím,
tabulka je dobře napsaná.
Teď si to musím promyslet jestli koupit Led žárovky a doufat že to bude svítit o dost víc než teď nebo nové světlo s 60W žárovkama a mít jistotu.

Vidím, že jsi nepoučitelný. Jestli chceš ušetřit celkové náklady, tak jedině úsporky. To je ověřená věc. Jestli chceš světlem "topit" za drahé peníze, tak si kup žárovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]