Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem programů dvb-t2 podle adresy

Od: zajda888® odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
existuje někde na netu pokročilejší možnost, jak zjistit programy dvb-t2, které můžu přijímat, než složité prokousávání se různými mapami, výkony vysílačů apod.?
Například zadám svou adresu a dostanu informaci, které programy můžu naladit.
Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slušné mapy jsou třeba tady

digitalnitelevize.cz/...

Ale obávám se, že aplikace, která by vám řekla, že v čísle popisném 82 v Liptákově chytíte tyto a tyto programy neexistuje.

Ono to totiž není jen o geografické poloze - asi Vám dochází, že jiný příjem bude v 12. patrovém paneláku s anténou na střeše a profi udělanými rozvdy se zesilovačem a jiný v domečku schovaném za tímto činžákem lovícím programy na interiérovou šídítko anténu..

Prostě to závisí na více faktorech vč aktuálního počasí.

Ovšem není to nic složitého, ať už TV, nebo STB si dokáží programy dostupné na daném místě vyčmuchat samy. Pak si je jen seřadíte dle libosti

radim3*

Naprosto souhlasím,řešil jsem to na chalupě.PROMON má pravdu.

Ale ta aplikace existuje, dokonce jí zadáš, že chceš ať ti ty programy i naladí a seřadí. Jmenuje se televizní technik ale není zadarmo a na google play asi nebude :)

daniela*
hodnocení

2x

digi.ctu.cz/...

Jenom je nutné vědět, co ve které síti vysílá. ;)

rv: To je postup vhodný tak pro někoho, kdo už má nainstalovanou kvalitní anténu a ví jistě, že ji má dobře nastavenou na správný vysílač. Když chci vědět dřív, než pořídím anténu, co můžu chytat, nebo nevím odkud chytat, asi těžko budu nejdřív ladit, že.

hodnocení

Ano, o to mi jde. Zda má smysl kupovat set top box a anténu, když nevím, co můžu chytnout.

hodnocení

1x

Mrkni na www.mapavysilacu.cz , nejsem si jist za je tam obsazeni MUXu.

hoststary*

lego zaslouží bod.

Na mapavysilacu.cz/... si najdete svou polohu na mapě, můžete si s ní hýbat myší. Vlevo dole si zadáte vaši výšku nad mořem (čim výš, tím dále je dosah), vpravo si delším posuvníkem nastavíte, jak velké okolí chcete (kolik kilometrů od vašeho bydliště má být vysílač), na dalších dvou posuvnících necháte - a tím se zobrazí všechny vysílače, případně si můžete zvolit levým číslo kanálu, který vás zajímá, pravým výkon vysílače a tím se vám zobrazí okolní vysílače. Má to mnohem víc funkcí, například zobrazení profilu zemského povrchu mezi vysílačem a vašim místem příjmu a uvidíte, jestli mezi vámi nejsou nějaké překážky (hory) apod...

hoststary*

--levým posuvníkem vaši výšku nad okolím (ne nadmořskou),...

daniela*

Bohužel už mi vypršel čas na úpravu příspěvku dole, ale @hoststary si zaslouží bod úplně stejně jako @lego. Tohle je ještě lepší možnost, než co jsem napsala já, jenom pochopit ovládání té mapy. :)

Ale nikde tam nevidím filtrování na DVB-T2, což je u tak parádní mapky trochu škoda. Ano, na tom webu to je, ale kdyby to bylo u téhle mapky, je to úplně paráda. :)

ok, @lego, paráda

rv*
hodnocení

1x

No já to řeším tak, že spustím automatické ladění a za chvíli vím úplně přesně, které programy mohu přijímat. Dokonce vím, že ty, které se mi tam nezobrazí, přijímat nemohu.

hodnocení

To s dovolením ponechám bez komentáře

jabraka*
hodnocení

0x

Obsah jednotlivých multiplexů je stejný,jako předtím.Jen jsou posunuty do jiných frekvencí>Pokud mám správně nasměrovanou anténu,pak budu chytat všechny programy jako předtím,ale jen na televizoru ,schopném nový systém ,označený H265 ,přijímat.Stejně , jako dříve,si automaticky naladíme programové kanály,pokud je vysílač vysílá.

JABRAKA

vernon
To samozřejmě není pravda. Jednak je vysílání na jiných kanálech, signál těchto muxů se šíří trochu jinak kvůli jiné vlnové délce, jednak je to vysílání DVB-T2 které používá jinou modulaci a další odlišné parametry. Na jeho zachycení je potřeba silnější signál, kvůli lepšímu S/N poměru. Tam kde byl signál DVB-T hraniční, DVB-T2 nepůjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]