Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmokl mobil, záruka, oprava, reklamace?

Od: hrako008* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, nedávno jsem si koupil Xiaomi Redmi 5A (2 mesice cca). Včera jsem měl poslední den dovolené, na které jsem bohužel překrásně zmokl a i mobil v batohu se asi nasákl vodou. Po vyndání z batohu, se mi sekl do restartu a pořád mi nabíhalo něco jako fastboot menu (bylo tam swipe, recovery apod.) akorát nešlo nic zvolit, bylo to seklé a po chvilce se to opět restrtovalo, takhle to dělalo pořád asi do vybití baterky. Bohužel díky mé hlouposti a absenci internetu jsem se rozhodl mobil vyfoukat fénem, což mohlo roztroušit vodu. Paradoxně to poté chvíli šlo (měl jsme veškeré rozhraní a aplikace) ale asi po minutě opet krachlo. Mobil se večer sám od sebe přestal restartovat a místo toho se tam objevil text FASTBOOT s takovou postavičkou a androidem :D, takhle to bylo seklé dneska celý den do vybití, při nabíjení se to objevilo znova. Dnes jsem akorát odendal kryt (lehce jsem ho omylem poškrábal) a pročistil sloty na sim a pamětovku. Ptám se tedy, jak mám postupovat :D Zda je vůbec nějaká šance na uspesnou reklamaci...bezplatnou opravu, výměnu, obzvlast kdyz jsem poskrabal ten zadni kryt? Jakým způsobem mám tedy postupovat? Jsem smířen s tím, že si ho budu muset koupit třeba nový, není zas tak drahý :D. Předem moc díky za odpoved.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Poškrábaný kryt na to nemá vliv.
Náramně by jsem se divil, kdyby na vytopený telefon fungovala reklamace.
Kup si novej.
hrako008*
hodnocení

Táta říkal, že prý jo, že tam bude vidět "stopa po zásahu člověka", je pravda, že ten mobil má nálepku, ze by se ten kryt neměl otevírat, ale to že je videt, že jsme ho otevřel nevadí ne?

Tak samozřejmě že vadí. Ale záruku zamítnou už kvůli té vlhkosti.

Proč by to ta nálepka proti otevření byla? Kdyby nemělo otevření vadit, tak by tam ta nálepka jaksi nemusela být, že?
hrako008*
hodnocení

Tojo, ale mohla mi tam zapadnout simkarta cokoliv, uvnitr to neni nijak poskozene, ale to je jedno.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Šance je vždycky, otázka bude, jak moc to servis bude řešit. Pokud to řešit bude, tak to je otázka pár minut a reklamace bude zamítnutá, voda se v telefonu pozná na 100%. Nadruhou stranu, můžou navrhnout opravu.

No a existuje ještě jedna varianta. Mokrý telefon se určitě neměl zapínat, a tak bych je ještě tak den, dva nechal vypnutý a pak zkusil tovární nastavení s resetem systému.

A poslední věc, poškrábaný kryt nemá žádnou souvislost se zamítnutím reklamace.

doplněno 25.08.18 19:02:

Jak říkám, za zkoušku nic nedáš, ale pokud se tím technik bude zabývat, tak po otevření telefonu zjistí že byl ve vodě a záruku neuzná. Ale jsou i servisy a technici, kde nemají čas něco řešit, nebo ví o problémech určitých telefonech a opravu provedou, nebo rovnou dají nový telefon.

Osobně myslím, že se ještě probere, ale zkusil bych pak reklamovat jestli to vyjde nebo ne.

doplněno 25.08.18 19:17:

Tak rada do budoucna. Politý, nebo utopený mobil, popřípadě jakékoliv elektronické zařízení, ihned vypnout, pokud lze, vytáhnout baterku a minimálně 48 hodin nezapínat, nenabíjet. Také se doporučuje vložit telefon do nevařené rýže, která vytáhne co nejvíce vlhkosti.

hrako008*
hodnocení

Děkuji za odpověd, možná to zkusím tedy. K tomu krytu...Táta říkal, že prý jo, že tam bude vidět "stopa po zásahu člověka", je pravda, že ten mobil má nálepku, ze by se ten kryt neměl otevírat, ale to že je videt, že jsme ho otevřel nevadí ne? Ten kryt jsem mohl otevírat z mnoha důvodu a pritom se proste poskrabal.

hrako008*
hodnocení

Diky tedy :) bohuzel jak se porad zapinal sam a nesel vypnout zak se to mohlo posrat, ja jsem ho zkousel i nabit potom vecer (myslel jsem ze po tom fenu by to vyschlo uz) tak uvidíme no :/ Baterka bohužel vyndat jen tak nejde.

hrako008*
hodnocení

Ok díky za odpovedi tedy :) měj se.

praivo*

Rýže je kravina. Vypláchnout isopropylalkoholem (smyje nečistoty, které se tam dostaly s tou vodou a mohly by způsobit oxidaci kontaktů a následné, byť ne okamžité, poškození telefonu) a pak nechat vysušit proudícím (suchým) vzduchem (např. položením přes malý ventilátor) nebo vložením do silikagelu.

hrako008*
25.08.18 19:10
hodnocení

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]